Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

27. 04. 2024. 19:11 >> 19:11

gafarova u posjeti budvi

"Ključni koraci ka saradnji i razvoju sa Budvom"

Današnja posjeta Budvi predsjednice Skupštine Azerbejdžana Sahibe Gafarove, u pratnji predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića ima ključnu ulogu u planovima daljeg razvoja ovog turističkog mjesta, saopšteno je iz koalicije “Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad”.

Tokom susreta sa delegacijom grada Budve, koju su činili Mladen Mikijelj, direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije Budve, i Bojana Pićan, poslanica, razgovarano je, ističu, o ključnim pitanjima za dalji razvoj grada i mogućnostima saradnje između Budve i Azerbejdžana.

Prema njihovim riječima, Gafarova je izrazila divljenje prema ljepotama Svetog Stefana, ali je, kako tvrde, izrazila i žaljenje zbog ograničenog pristupa ovom mjestu.

"S druge strane, predsjednik Skupštine Crne Gore je istakao važnost očuvanja kulturne baštine i izrazio duboko uvjerenje da će se pitanje Svetog Stefana riješiti u bliskoj budućnosti, te da će ovo poluostrvo ponovo biti otvoreno za mnogobrojne posjetioce", navode u saopštenju. 

Nadalje, Mandić je istakao da će nastojati da Sveti Stefan bude vraćen onima kojima istinski i pripada.

U razgovorima sa Nemanjom Kuljačom i Mladenom Mikijeljem istaknuti su potencijali za dalji razvoj turizma i diversifikaciju ekonomije Budve.

Kuljača je, dodaju, istakao važnost privlačenja turista iz Azerbejdžana i uputio otvoreni poziv da što veći broj turista iz ove zemlje dođe u posjetu Budvi i Crnoj Gori, dok je Gafarova istakla da bi njeni sugrađani rado uživali u čistom, plavetnom moru i suncu.

Sa druge strane, Mikijelj je naglasio potrebu za pokretanjem investicionog ciklusa i istakao da je "važno biti otvoren za strane investicije, pri čemu je Azerbejdžan svakako jedan od najvažnijih investitora koji su prisutni u Crnoj Gori."

"Produbljivanje ekonomske saradnje je neophodno radi unapređenja turističke ponude i ekonomskog prosperiteta grada Budve", zaključio je Mikijelj.

Još jednom, iz koalicije su istakli da ova posjeta označava važan korak ka jačanju saradnje između Crne Gore i Azerbejdžana, otvarajući nove mogućnosti za razmjenu znanja, iskustava i resursa s ciljem ostvarivanja pozitivnih efekata na turizam, kulturu i ekonomiju obje zemlje.

"Visoki zvaničnici su izrazili optimizam i spremnost za nastavak saradnje, vjerujući da zajedničkim naporima mogu doprinijeti daljem prosperitetu i razvoju Budve i Azerbejdžana. Predsjednica Gafarova je pozvala predsjednika Mandića da u novembru sa svojim saradnicim i našim privrednicima dođe u uzvratnu posjetu Azerbejdžanu, što je predsjednik Mandić sa zadovoljstvom prihvatio", zaključili su u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније