Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

A.M./D.B.

28. 08. 2023. 12:35 >> 12:35
2

MJEŠTANI NEĆE ODUSTATI OD ZAHTJEVA

Blokada završena, dogovoren sastanak u Opštini Nikšić

Mještani Župe nikšićke završili su blokadu saobraćajnice kroz Župu, u mjestu Miolje polje nakon što su iz Opštine Nikšić dobili poziv na sastanak u srijedu u 10 časova. Poručili su da od svojih zahtjeva neće odustati. Podsjećamo, mještani Župe nikšićke jutros su blokirali saobraćaj i odvoz rude nezadovoljni odnosom lokalne uprave prema toj mjesnoj zajednici.

Smatraju da je opština Nikšić trebalo da uloži određena sredstva u putnu infrastrukrturu, ali i riješi problem vodosnabdijevanja. Zatražili su hitan sastanak sa predsjednikom opštine Nikšić Markom Kovačevićem i predsjednikom SO Nemanjom Vukovićem. Mještani su blokirali odvoz rude.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka Dragoljub Radulović kazao je jutros da će blokada saobraćaja biti danonoćna i da će trajati dok se ne završe pomenuti razgovori.

"Neće biti prevoza rude, samim tim se ugrožava 200 radnih mjesta u rudnicima boksita. Očekujemo njihovu sigurnu reakciju i ezadovoljstvo. Mještani će imati mogućnost da se kreću i obavljaju svoje potrebe. Sve što je urgentno a tiče se mještana biće dozvoljeno", kazao je Radulović.

Kaže da je cilj rješavati probleme sa kojima se mještani suočavaju.

"Nije rešavanje problema ćutanje od februara i ignorisanje Savjeta mjesne zajednice", kazao je Radulović.

Tvrdi da mještani pokušavaju od februara da se povežu sa Markom Kovačevićem i krenu u realizaciju stvari koje je "lično on obećao".

"Međutim nailazimo na ignorisanje. Sami podatak da se nije pojavio na dva poslednja sastanka na koja nas je pozvao dovoljno govori o odnosu prema MZ Župa nikšićka", rekao je Radulović.

Mještani su poručili da su spremni odmah da prekinu blokadu puta prema Župi ukoliko ih na razgovor pozovu predsjednici Opštine i Skupštine opštine Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније