Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Krsto Gazivoda, Mreža TVCG ]

27. 10. 2023. 07:39 >> 07:39

POMOĆ STIŽE JEDINO OD DIJASPORE

Škola u Malesiji puna vlage, pod nisu mijenjali 40 godina

Učionice pune vlage i neprijatnih mirisa, nedostatak uslova za održavanje časova fizičkog vaspitanja, dotrajali zidovi i podovi- tako izgleda trenutno stanje u Osnovnoj školi "Jedinstvo" u naselju Skorać, u Malesiji.

Ova škola počela je sa radom davne 1893. godine, a od kad je premještena u sadašnju objekat, koji je nekad služio kao žandarmerijski dom, gotovo ništa nije sanirano.

Podovima i zidovima polako ističe rok, pa je nastava za đake ove malesijske škole popriličan izazov. 

Direktor škole Prelja Đoljaj kazao je u emisiji "Mreža" da spoljašnji izgled škole nije u lošem stanju, ali su problem zidovi i podovi koji nisu mijenjani čak 40 godina. 

"Đac imaju kompjutersku opremu, ali nemaju uslova da se povežu. Internet je jako loš, a kabineti nisu opremljeni kao što treba da izgledaju kabineti u 21. vijeku. Imamo samo jedan štampač i on je u mojoj kancelariji", kazao je Đoljaj. 

Ova škola se uglavnom održava uz pomoć dijaspore. Jedna od tih donacija je školski autobus i nova školska vrata. 

Ipak, i dalje je bez fiskulturne sale, što pričinjava veliki problem nastavniku fizičkog vaspitanja. 

"Sala bi nam dobrodošla posebno u zimskom periodu i kad su kiše. Šta je tu je, mi radimo i ne žalimo se, ali  isto tražimo bolje uslove za rad i za ovu djecu", poručuje nastavnik Driton Junčaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније