Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ R.B. ]

23. 01. 2024. 12:14 >> 06:40
2

NVO "EUROMOST"

U školi kod Bijelog Polja izmjereno devet stepeni ispod nule

Predstavnici nevladine organizacije "Euromost" juče su hodnicima osnovne škole u Goduši, na oko 30 kilometara od Bijelog Polja, izmjerili temperaturu od devet stepeni ispod nule. Kako su saopštili, tu školu pohađa 73 učenika.

"Nakon odobrenja direktora ove škole, izmerena je temperatura u hodnicima ove škole, koja je dostigla i do minus devet, dok je temperatura Van škole dostizala i do minus pentaest. Takođe, obilaskom učionica ove škole u istim su bile male stare neuslovne furune, koje nijesu ispunjavale nikakve uslove da se koriste i njihovo korištenje štete zdravlju djece,s obzirom da su učenici morali u tim učionicama da borave jer su hodnici bez bilo kakvog grijanja, kao i druge prostorije koje koriste učenici", naveli su iz Euromosta,dostavljajući video snimke.

Pozvali su Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacije i Opštinu Bijelo Polje da odmah pristupe obezbjeđivanju uslova za 73 učenika ove škole.

Najavili su da će o ovom slučaju obavijestiti i međunarodne organizacije koje se bave zaštitom prava djece i učenika i na kraju apelovali na Vladu Crne Gore, resorno ministarstvo, Opštinu Bijelo Polje, kao i sve zainteresovane, da daju doprinos i obezbijede ovim učenicima boravak u toplim učionicama i hodnicima.

"Direktor ove škole Ćemal Vreva je potvrdio da osnovna škola 21.maj nema centralno grijanje i da se učenici, kao i nastavno osoblje griju na male furune, takođe da u hodnicima nema nikakvo grijanje, ali da i očekuje da će im se obezbijediti centralno grijanje", zaključuju iz NVO "Euromost"

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније