Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ R.B. ]

21. 02. 2024. 11:52 >> 11:51

Đurašković sa predstavnicima

Uskoro sporazum Prijestonice i UBNOR-a

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se sa predstavnicima Udruženja boraca NOR-a i antifašista Cetinja. Najavljeno je da će u narednom periodu biti potpisan Sporazum o saradnji između UBNOR-A i Prijestonice Cetinje i saniran spomenik na Belvederu.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se sa predstavnicima Udruženja boraca NOR-a i antifašista Cetinja. Najavljeno je da će u narednom periodu biti potpisan Sporazum o saradnji između UBNORA i Prijestonice Cetinje i saniran spomenik na Belvederu.

Sastanku su prisustvovali predsjednik UBNORA Cetinja Borislav Pravilović, potpredsjednik UBNORA Cetinja Željko Čelebić i potpredsjednik SUBNORA Crne Gore Stevan Radunović.

Prisutni su predložili zajedničke aktivnosti koje treba sprovesti, među kojima su podizanje spomenika u Košćelama, kao i podizanje spomenika za 49 cetinjskih heroja.

Gradonačelnik Đurašković je kazao da UBNOR igra ključnu ulogu u očuvanju antifašističkog nasljeđa i promovisanju vrijednosti koje su oblikovale istoriju našeg grada, zbog čega će, kako je kazao, u Prijestonici Cetinje uvijek imati iskrenog partnera za zajedničko djelovanje na planu očuvanja tekovina NOB-a i ideja antifašizma.

Na sastanku je dogovoreno da gradonačelnik formira stručnu komisiju koja će obići sve spomenike na teritoriji Prijestonice Cetinje, napraviti presjek stanja u kojem se nalaze i predložiti mjere za njihovo očuvanje i obnovu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније