Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

02. 09. 2018. 17:13   >>  17:03 27

ASOCIJACIJA DIJASPORE

"Siju mržnju krijući se iza iseljeničkih udruženja"

Asocijacija dijaspore Crne Gore pozvala je Upravu za dijasporu, da iz adresara udruženja dijaspore, briše ona udruženja koja udaraju na suverenost države Crne Gore.

Asocijacija dijaspore Crne Gore, kao jedina nevladina organizacija iz Crne Gore, koja se aktivno bavi saradnjom sa iseljenicima i dijasporom Crne Gore, najoštrije je osudila prijetnje koje su upućene premijeru Crne Gore Dušku Markoviću,od iseljenika iz Crne Gore koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako navode u saopštenju, daju podršku Upravi policije da istraje na  utvrđivanju indetiteta osobe koja, kako poručuju iz Asocijalicije, očito ne preza ni od čega.

“Kako smo u svakodnevnoj komunikaciji sa iseljenicima i dijasporom iz Crne Gore , dosta često smo na udaru upravo ostrašćenih "patriota" sa teritorije SAD  koji se miješaju u unutrašnju politiku države Crne  Gore, zloupotrebljavajući i krijući se iza iseljeničkih udruženja registrovanih na teritoriji SAD kao NVO, a svojim djelovanjem siju razdor, mržnju i ne rijetko vjersku netrpeljivost među našim iseljenicima u iseljeničkim sredinama  i građanima u Crnoj Gori, apelujemo na Ministarstvo vanjskih poslova  Crne Gore i Upravu za dijasporu da preduzmu sve zakonom zasnovane mjere , svako iz svojih nadležnosti i  spriječe dalju zloupotrebu  iseljeničkih udruženja, koja iseljenicima i  državi Crnoj Gori u kontinuitetu  nanose štetu pod plaštom  “patriotizma” , “ljubavi “ prema matičnoj državi i  zakona o radu NVO u zemljama prijem”, poručuju iz Asocijacije dijaspore Crne Gore.

Pozivaju Upravu za dijasporu, da u skladu svojih nadležnosti i u poštovanju zakona Crne Gore iz adresara udruženja dijaspore, kako poručuju, briše udruženja koja udaraju na suverenost države Crne Gore.

“Kao i udruženja koja u svom djelovanju imaju širenje vjerske mržnje i podrivanje institucija i sistema države Crne Gore u konačnom i prijetnji premijeru ili bilo kojem građaninu ove države, jer  država Crna Gora jeste slobodna , demokratska, pravno uređena država u  kojoj  nadležni organi treba  da  štite slobodu svakog crnogorskog građanina i njihovu imovinu”, zaključuje se u saopštenju Asocijacije dijaspore Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније