Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 09. 2015. 13:17 >> 16:06
10

NIKŠIĆKI KOMUNISTI

Protiv Prajda, ne daju petokraku

Pod sloganom "Tuđe nećemo, svoje ne damo", nikšićki komunisti protestnom šetnjom od svojih prostorija, na Trgu Slobode, do zgrade opštine Nikšić, poručili su još jednom organizatorima nikšićkog prajda, da neće dozvoliti da održe paradu ponosa sa istaknutom petokrakom i parolom "Stop fašizmu, sloboda narodu". Stevan Milivojević poručio da neće odustati od simbola.

"Zar treba da na čuvenom nikšićkom korzu gledamo kako se ljube dva muškarca ili dvije đevojke, da budućim generacijama objašnjavamo da su ih na svijet donijele srodne duše, one dvije tete ili dva čika“, kazao je ispred opštine Radisav Stanišić, predsjednik OK JKPCG Nikšić, prenosi Portal Onogošt.

“Njihova parada nam kao parada ne smeta, ali nam smeta, itekako, licemjerstvo i odvažnost ove populacije da sebe ravnaju sa narodnim herojima i borcima palim u borbi protiv fašizma. Nazivaju sebe ljevičarima i antifašistima“, nagalasio je Stanišić i zahvalio okupljenima na podršci za odbranu antifašističkih simbola od zloupotreba.

Stevan Milivojević, direktor LGBT Foruma Progres, pojavio se danas na protestu sa namjerom da čuje sadžaj skupa i pokuša naći zajednički jezik sa komunistima, odnosno da nađu kompromis, koji bi odgovarao svima.

No, kako je rekao, sve što je čuo bila je čista homofobija. "Da je poenta skupa bio samo problem simbola i njegova upotreba, ja sam prvi koji bi ponudio kompromisno rješenje gospodinu Stanišiću i odustao od samih simbola. Međutim, vrlo je jasno iz govora koji smo čuli da se LGBT osobe nazivaju neprirodnim. Meni je vrlo jasno da je posrijedi jedan vrlo jasan oblik homofobije. Zato mi je žao što ne možemo naći kompromis. Mi nećemo odustati od simbola", poručio je Milivojević.

Kako je rekao, još nije utvrđen datum nikšićkog prajada, iako je planiran za 18. septembar, na dan koji predstavlja datum oslobođenje grada i ima uporište u antifašističkoj idejama LGBT Foruma Progres, prenosi Portal Onogošt.

"Policija o tome odlučuje. Ukoliko procijene da taj dan nije dobar za bilo koju formu javnog okupljanja, mi ćemo to prihvatiti", zaključio je Milivojević.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније