Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 09. 2015. 11:41 >> 13:59

ŠKOLA U DOLJANIMA

Stvoreni uslovi za kvalitetnu nastavu

U rekonstrukciju područnog odjeljenja Osnovne škole „Dragiša Ivanović“ u Doljanima uloženo je 60 hiljada eura, čime su stvoreni uslovi za kvalitetnu nastavu i obavljanje svih nastavnih aktivnosti, rekao je ministar prosvjete Predrag Bošković.

On je danas, nakon obilaska područnog odjeljenja te škole u Doljanima, rekao da je Ministarstvo ispunilo obećanje dato na kraju prošle školske godine, da će taj objekat moći da primi skoro 200 đaka.

„Tačnije 188 đaka trećih razreda, kako bismo rasteretili matičnu školu velikog broja đaka. S obzirom i na razvoj Podgorice i razvoj ovog dijela grada, imali smo veliki priliv đaka u školu „Dragiša Ivanović“, koja je i ovako jedna od najvećih u Crnoj Gori“, rekao je Bošković novinarima.

On je naveo da je do rekonstrukcije taj objekat sigurno bio sa najvećim brojem đaka matična škola, a da je sada već rasterećen sa njih 188.

„Ono što je najbitnije, jeste da djeca trećeg razreda imaju zaista kvalitetne uslove za nastavu. Kao što ste vidjeli iz razgovora sa njima, veoma su zadovoljni, sviđa im se ovdje i ono što je najvažnije imaju sve uslove za kvalitetnu nastavu i potpun ugođaj da obavljaju svoje nastavne aktivnosti“, kazao je Bošković.

On je poručio da je to samo jedna od aktivnosti započetih od kraja prošle školske godine.

Bošković je ukazao da je renoviran značajan broj škola, navodeći da će nastaviti sa praksom podizanja kvaliteta obrazovanja, ne samo kroz kvalitetnije nastavne programe i drugačije pristupe nastavnog osoblja prema učenicima, već i kroz bolju infrastrukturu.

On je rekao da je u rekonstrukciju škole „Dragiša Ivanović“ uloženo oko 60 hiljada eura.

Bošković je ocijenio da je kvalitet učionica i škole na zavidnom nivou, i dodao da će predano raditi da i ostale škole dobiju takav kvalitet.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније