Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 10. 2015. 15:38 >> 15:30

UCG

Raspisan konkurs za Erasmus +

Univerzitet Crne Gore raspisao je prve konkurse za stipendije u okviru Erasmus + programa.

Kako je saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore za sada, studenti i nastavno osoblje mogu se prijaviti za boravak na Univerzitetu u Ljubljani, Univerzitetu za ekonomiju i biznis WU u Beču i Ekonomskom univerzitetu u Bratislavi.

To su tri od dvadeset evropskih univerziteta koji će biti na rasplaganju studentima i nastavnom osoblju Univerziteta Crne Gore. Konkursi za prijavu na ostale univerzitete biće objavljeni u narednih 15 dana, i biće dostupni na sajtu Univerziteta i fakulteta. Studenti i nastavnici mogu konkurisati za razmjenu na univerzitetima iz Njemačke, Austrije, Francuske, Finske, Švedske, Belgije, Italije, Slovenije, Poljske, Češke, Letonije, Bugarske, Rumunije.

Program Erasmus+ finansira Evropska komisija, a broj studenata i nastavnika koji će učestvovati u razmjeni, kao i naučne i umjetničke oblasti definišu se ugovorima između univerziteta.

Stipendije mogu koristiti studenti svih nivoa studija i akademsko osoblje, uz mjesečnu nadoknadu i pokrivene troškove puta. Razmjena za studente može trajati od 3 do 12 mjeseci, a za istraživače od 5 dana do 2 mjeseca. Prijave na konkurs podnose se matičnim fakultetima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније