Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 10. 2015. 16:40 >> 16:39
6

ETIČKI ODBOR MUP-A

"Postoje sumnje da je bilo neetičnog ponašanja policije“

Etički odbor Ministarstva unutrašnjih poslova ocijenio je da je policijska intervencija, na protestu 24. oktobra, na platou ispred zgrade Skupštine bila nužna, profesionalna i u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, ali i da postoje ozbiljne sumnje da je, u pojedinačnim radnjama policijskih službenika na drugim lokacijama u gradu, bilo neetičnog ponašanja policajaca.

Odbor je, zbog toga, izrazio zabrinutost i apelovao na nadležne državne organe da, u što kraćem roku, istraže sve prijavljene slučajeve moguće prekomjerne upotrebe sile.

„Etički odbor osuđuje svako neetično ponašnje pripadnika Uprave policije-Ministarstva unutrašnjih poslova.  Odbor takođe izražava žaljenje zbog povređivanja građana i policijskih službenika“, saopšteno je nakon sjednice odbora.

Etički odbor MUP-a pozvao je građane da svako postupanje policije, za koje smatraju da nije bilo u skladu sa zakonom, prijave nadležnim instancama.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније