Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 11. 2015. 12:35 >> 12:36

HN I KOTOR

Rambo Amadeus promoviše hraniteljstvo

U okviru nastavka kampanje “Svako dijete treba porodicu” ambasador dobre volje UNICEF-a Crne Gore, Antonije Pušić alias Rambo Amadeus, učestvovaće u otvorenim danima posvećenim hraniteljstvu koje, u utorak, 10. novembra, organizuju centri za socijalni rad u Herceg Novom i Kotoru.

Pušić će se u 11 sati, pridružiti šefu predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru, Bendžaminu Perksu, gradonačelnici Herceg Novog, Nataši Aćimović i direktoru centra za socijalni rad u tom gradu, Blaženku Jančiću na promociji hraniteljstva u Dvorani Park u Herceg Novom.

Istog dana, u 17 sati, Pušić i Perks će, zajedno s gradonačelnikom Kotora, Aleksandrom Stjepčevićem i direktorom centra za socijalni rad u tom gradu, Vasilijem Todorovićem, govoriti na promociji hraniteljstva u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ u Kotoru.

Oba događaja su otvorena za sve zainteresovane građane, koj mogu postavljati pitanja socijalnim radnicima, kao i čuti više o hraniteljstvu od lokalnih hraniteljskih porodica.

Poruke o hraniteljstvu će do građana stići i kroz dramsko-plesni performans “Ja sam Nada” autorke Sanje Garić, koji će izvesti crnogorski glumci Slavko Kalezić i Maja Stojanović. Takođe, balerine iz Umjetničke škole “Vasa Pavić” plesaće na pjesmu Ane Štefok “Tebi, mama” s novog TV spota kampanje “Svako dijete treba porodicu”, a koreografiju je pripremila Viktorija Strugar.

Prema riječima šefa predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru, Bendžamina Perksa, od suštinskog je značaja obezbijediti toplo porodično okruženje za svako dijete. “Najznačajnija odluka koju Vlada može da donese, a koja ima najveći uticaj na ljudska prava i dobrobit ljudi, jeste odluka o brizi za dijete koje je bez roditeljskog staranja,“ istakao je Perks.

Istraživanja rađena tokom posljednjih 50 godina pokazala su da su djeca u institucijama izložena riziku zaostajanja u razvoju. Čak ni najbolja institucija ne može djetetu pružiti onu količinu pažnje i ljubavi koju dobija u porodici i koja mu je neophodna za pravilan razvoj.

Kampanja „Svako dijete treba porodicu”, koju su u septembru 2013. započeli Vlada Crne Gore, UNICEF i EU,  ima za cilj povećanje broja hranitelja i omogućavanje svakom djetetu u Crnoj Gori da raste u bezbjednom i toplom porodičnom okruženju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније