Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 11. 2015. 16:49 >> 16:37
1

OBEZBIJEĐEN NOVAC

Obnoviće kuću porodice Vidić

Kineska kompanija CRBC doniraće kompletan materijal za rekonstrukciju krova, a Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Agencija za stanovanje pomoći će porodici Vidić iz okoline Podgorice da ponovo žive u adekvatnim uslovima, nakon što im je kuća uništena u požaru.

Iz CRBC-a su naveli da se kuća porodice Vidić nalazi pored kampa za njihove radnike, koji su angažovani na izgradnji autoputa. 

"Od našeg dolaska u Crnu Goru nastojimo da gradimo prijateljske odnose sa lokalnim stanovništvom, pa smo bili među prvima koji su pritekli da pomognu porodici Vidić kada smo u ranim jutarnjim satima vidjeli požar”, saopštili su predstavnici kompanije CRBC.

Kako je navedno, kuća je velikim dijelom uništena, a CRBC je brzo reagovao i odlučio da pomogne u vidu onoga što su iz porodice naveli kao najhitnije.

Nakon požara ostala je jedna prostorija u prizemlju, koja se sada ne može koristiti jer prokišnjava, što će biti riješeno postavljanjem novog krova. 

Nabavku neophodnog materijala za postavku krova finansiraće CRBC, koja je porodici Vidić ponudila i pomoć u dijelu radne snage za izvođenje radova.

Iz kineske kompanije saopštili su da u Crnoj Gori nisu samo da grade autoput, već žele da doprinesu razvoju prioritetnih segmenata društva.

„Ali i da budemo društveno odgovorni prema sugrađanima i zemlji u kojoj ćemo boraviti naredne četiri godine. Smatramo da je bila naša obaveza da, kao prvi komšija, među prvima i priteknemo u pomoć, i obezbijedimo za porodicu Milić i njihovo četvoro djece krov nad glavom”, naveli su iz CRBC-a. 

Predstavnici kompanije sastali su se danas sa ministarkom rada i socijalnog staranja Zoricom Kovačević, direktorom Agencije za stanovanje Vladimirom Tomovićem i Milićem Vidićem, vlasnikom kuće uništene u požaru. 

Dogovoreno da će se saradnjom i timskim radom ovih subjekata iz privatnog i javnog sektora pomoći porodica Vidić, kako bi što prije bio riješen njihov problem. 

Iz Ministarstva je saopšteno da je dogovoreno da porodici Vidić taj resor pomogne sa dvije hiljade eura, Glavni grad sa hiljadu eura i pomoć u građevinskom materijalu u istom iznosu.

Ministarstvu su se obratili i određeni donatori koji će porodici Vidić obezbijediti dio namještaja i kućanske aparate.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније