Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 01. 2016. 20:46 >> 21:40

U KOLAŠINU ZADOVOLJNI

Tokom vikenda 600 skijaša

U Crnoj Gori putevi su prohodni, a prilikom čišćenja prioritet imaju Ski centri i granični prelazi. Na domaćim skijalištima konačno je napadalo dovoljno snijega kako bi ugostili ljubitelje zimskih sportova. U zimskom centru Kolašin 1450 ima pola metra snijega, a tokom vikenda u Kolašinu je billo 600 skijaša.

Svi putevi u Crnoj Gori su prohodni. U Direkciji za saobraćaj kažu da raspolažu svom neophodnom mehanizacijom za čišćenje snijega, a puteve održavaju prema prioritetima. Broj jedan su Ski centri i granični prelazi.

"Ski centar Kolašin, Jezerine 1450 , Vučje i Žabljak, prema ovim turističkim centrima saobraćaj je prohodan. Za kamione sa prikolicama i šlepere zabranjen je saobraćaj, od Nikšića prema Šavniku Žabljaku i Pljevljima i grančnom prelazu Jabuci kao i od NIkšića prema Plužinama", kazao je Miodrag Bakrač iz Direkcije za saobraćaj.

Zato vozačima šlepera i kamiona iz Direkcije za saobraćaj predažu alternativu - Granične prelaze Dračenovac i Dobrakovo.

Putevi su prohodni, a Ski centri sve puniji. Sa prvim većim snijegom u Ski centru Kolašin 1450 u posljednja dva dana bilo je po 600 skijaša.

"Pet godina dolazim u Kolašin. Prelijepo je, samo je sada jako hladno i teško za skijanje", kaže jedan od skijaša.

U Ski centru Kolašin raduje ih što ima dovoljno snijega, ali i što će ga biti još.

"Visina sniježnog poklrivača ovdje u podnožju skijališta je danas veća od 50cm na vrhovima je ta visina mnogo veća. Danas u funkciji šestosjeda žičara Vilina voda, Ski lift jezerine, i Bebi lift. Sve staze žičare šestosjed su u funkciji a da će od sjutra biti u funkciji i ostale staze žičare dvosjed kao i ta žičara", kazao je Boban Ščepanović iz Ski centra Kolašin 1450.

Još snijega priželjkuju i u lokalnoj Turističkoj organizaciji i hotelijeri.

"Ljudi sa albanskog područja su gosti ovih dana. Očekujemo sad u ovom narednom periodu i naše građane Crne Gore i daleko od toga da je sezona propala ako bude snijega. Očekujemo goste u februaru i martu. Zime su se pomjerile, tako da smo prošle godine zatvorili sezonu i sredinom aprila", istakao je Željko Pejović iz TO Kolašin.

"Popunjenost je odlična. U toku zimske sezone, ako izuzmem novogodišnje praznike, ovo je najbolji vikend u januaru, jer je pao prvi pravi snijeg", kazala je Dragana Dejanović iz hotela Lipka.

Prvi snijeg spremno su dočekali svi ski centri u državi. Optimistične najave meteorologa svakako će uljepšati januar svim zaljubljenicma u skijanje.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније