Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 02. 2016. 08:06 >> 14:54
3

"SPECIJALNI RAT"

Katnić: Izaći ću kao pobjednik

Protiv osoba koje vode specijalni rat biće pokrenut postupak, ali ne zbog toga što pokušavaju da opstruiraju rad Specijalnog državnog tužilaštva, već za teža krivična djela. Nijesam neko ko lako odustaje, i imam namjeru da iz te borbe izađem kao pobjednik, kaže glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

 

Već pet mjeseci traje izviđ­aj o curenju informacija prilikom hapšenja budvanskih funkcionera 13. avgusta. Katnić je medijima ranije saopštio da su dvije osobe osumnjičene za odavanje tajnih informacija, ali više detalja ni sada ne želi da iznese.

“Specijalno državno tužilaštvo ima saznanja kako je došlo do odavanja povjerljivih informacija. Međutim, vrlo je složen postupak između saznanja kako se to desilo i dokazivanja nečije krivice, odnosno povezivanja određenih osoba sa odavanjem informacija. Zbog svega toga, ovaj postupak je i dalje u fazi izviđaja, ali možda je važnije od toga da oni koji su pogrešno postupili u ovom slučaju znaju da znamo o kome se radi, pa vjerujem da neće ponoviti sličnu grešku”, kazao je specijalni tužilac za Pobjedu.

Katnić je poručio da će svi funkcioneri u crnogorskim opštinama koji su se oglušili o zakon biti privedeni pred lice pravde.

“Neka se niko ne sjekira. Svi oni koji su prekršili zakon doći će na red, bez obzira na to iz koje su opštine. U Specijalnom državnom tužilaštvu, osim opština Budva i Bar, imamo i predmete koji se odnose na Podgoricu, Berane, Ulcinj, Kolašin”, naveo je on.

Takođe naglašava da je izviđaj u predmetu TQ Plaza, Jaz i Prijevor pri kraju i da će uskoro biti podignute optužnice.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније