Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me

25. 04. 2016. 09:05 >> 08:49
12

DECENIJA NEZAVISNOSTI

I Popović na Cetinju 21. maja

Mini koncert Danijela Popovića biće održan 21. Maja na Cetinju u sklopu proslave decenije nezavisnosti koju organizijue Crnogorska kulturna mreža (CKM).

 

“Imajući u vidu značaj jubileja koji Crna Gora obilježava odlučili smo se da pozovemo jednog od najvećih muzičkih sinova koje Crna Gora ima, da svojim nastupom obraduje mnoge generacije koje su rasle i zaljubljivale se uz njegove pjesme”, kažu iz CKM-a.

Popović je, kako su kazali, istakao da je sa zadovoljstvom prihvatio poziv CKM-a da  nastupi na velikom događaju kakva je proslava decenije nezavisnosti.

Pjevač je kazao da je nedavno  za Kroacija rekords izdao album “Fantazija” sa kojeg će na svom nastupu na Cetinju izvesti par pjesama.

“Popović  će na Cetinju održati mini koncert u trajanju od 40 minuta u kojem će sigurni smo publika uživati, a neki od nih evocirati svoje uspomene iz vremena svojih najljepših dana mladosti”, navodi se u saopštenju.

Pored toga što je sa pjesmom “Džuli”  nastupio na Evroviziji 1983. godine u Minhenu i osvojio četvrto mjesto, snimio je veliki broj pjesama koje je posvetio Crnoj Gori poput Montenegro, Ovo je zemlja naša, Dobro jutro Crna Goro i mnoge druge.

Po podacima izdavačke kuće Jugoton njegov album “Bio sam naivan”je prodao 776 hiljada ploča što je za današnje njegove kolege nezamislivo. On slovi za prvog pop pjevača bivše SFRJ.

“Naša organizacija će se potruditi da ovogodišnja proslava u svakom smislu bude drugačija od svih dosadašnjih. Založićemo se da na proslavi kroz marketinšku kampanju animiramo mlade iz cijele Crne Gore da 21. maja dođu na Cetinje, i da svi zajedno proslavimo najveći jubilej koji Crna Gora obilježava u novijoj istoriji.Nadamo se da će kvalitena lista izvođača na čelu sa regionalnom zvijezdom našim Nikšićaninom Željkom Samardzićem doprinijeti da proslava ima nivo kako to dolikuje Crnogorcima”, navode iz CKM.

                                     

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније