Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

22. 07. 2022. 16:34 >> 16:31

ROMSKI SAVJET

"Prihvaćeno izvinjenje CKM-a"

Romski savjet kao krovna institucija RE zajednice prihvatila je izvinjenje CKM-a zbog kampanje "Crna Gora bez podjela".

Iz Romskog savjeta su zhvalili CKM-u na blagovremenoj reakciji i prihvatanju argumentacije.

"Uspjeli smo da zajednički ispravimo grešku i obezbijedimo Romsku nošnju", navodi se u saopštenju.

Iz Romskog savjeta navode da su do sada imali sjajnu radanju sa CKM-om i, kako su dodali, u najkraćem vremenu očekuju sastanak sa Predsjednikom CKM-a Aleksandrom Damjanovićem.

"Romski savjet će uvjek baštiniti sjajne odnose sa svima koji istinski žele da doprinesu položaju RE zajednice. U budućnosti ćemo se truditi da više radimo na prezentaciji i afirmaciji Romske kulture i tradicije. Veoma je važno uključivanje Roma u svim društveno odgovornim akcijama", zaključio je predsjednik Romskog savjeta Mensur Šaljaj.

Podsjećamo, CKM je pokrenuo novi projekat "Crna Gora bez podjela" a na fotografijama koje ilustruju projekat prikazani su mladi ljudi u narodnim nošnjama koje su zastupljene u Crnoj Gori. Ono što je neobično, ili čak uvredljivo, je da su Romi među svim jelecima, dimijama i zlatnim tokama, obučeni u odijelo radnika komunalnog preduzeća.

Crnogorska kulturna mreža (CKM) uputila je izvinjenje pripadnicima RE populacije zbog kampanje "Crna Gora bez podjela".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније