Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Anadolija

26. 04. 2016. 11:21 >> 11:06
4

POTPISAN UGOVOR

Veće plate u zdravstvu

Sindikat zdravstva Crne Gore i Ministarstvo zdravlja potpisali su danas granski kolektivni ugovor, kojim je predviđeno uvećanje zarada zaposlenima u sektoru zdravstva.

Ugovor su potpisali ministar zdravlja Budimir Šegrt, predsjednica Sindikata zaposlenih zdravstva i socijalne zaštite Ljiljana Krivokapić, i predsjednik Sindikata zdravstva Crne Gore Vladimir Pavićević.

Novim kolektivnim ugovorom, kako je saopšteno, nakon potpisivanja biće popravljen materijalni status zaposlenih u zdravstvu.

Predsjednik Sindikata zdravstva Crne Gore Vladimir Pavićević kazao je nakon potpisivanja ugovora da povećanje zarada nije zanemarljivo, ali da će krajnju riječ dati zaposleni.

"Najveće povećanje zarada će imati oni koji najviše rade. Kada su u pitanju zaposleni koji rade od sedam do 15 časova prijepodne, u zavisnosti od godina staža, za medicinske sestre će biti povećanje oko 26 eura. Kada su ljekari u pitanju, ljekar opšte prakse će imati veću platu oko 60 eura, ljekar specijalista oko 64 eura, a supspecijalista će imati uvećanje oko 92 eura“, rekao je Pavićević.

On je napomenuo da će sva dodatna primanja zaposlenih u zdravstvu taksativno rasti.

"Za one ljekare koji najviše dežuraju, uvećanje će iznositi više od 150 eura. Za medicinske sestre koje rade u smjenama, uvećanje će biti oko 50 eura, tako da mi smatramo da će to povećanje biti primjetno. Uspjeli smo da povećamo procenat za dežurstva, tako da nam se čini da će dežurstvo sada biti korektno plaćeno“, rekao je Pavićević.

Predsjednica Sindikata zaposlenih zdravstva i socijalne zaštite Ljiljana Krivokapić istakla je da su zarade u sistemu zdravstva uvećane onoliko koliko je država u ovom trenutku mogla da izdvoji.

"Mi smo željeli više i nadamo se da će se u narednom periodu racionalizacijom i uštedama u sistemu zdravstva omogućiti da svima koji rade u zdravstvu povećanje zarada bude oko 30 posto“, kazala je Krivokapić.

Ministar zdravlja Budimir Šegrt istakao je da je zahvalna uloga ministra koji potpisuje ugovor koji zaposlenima u zdravstvenom sistemu povećava plate.

"U ovom momentu je urađeno maksimalno koliko se moglo. U granicama mogućeg smo napravili pristojan iskorak u poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih. Ovo je prvi korak u poboljšanju statusa zaposlenih u zdravstvu“, kazao je nakon potpisivanja ministar Šegrt.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније