Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 05. 2016. 19:23 >> 19:06

AMBASADA KINE

Donirali 8,3 hiljade eura za Igračkoteku

Ambasada Kine u Crnoj Gori donirala je udruženju Roditelji 8,3 hiljade eura za potrebe Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, a donirani novac i oprema biće iskorišteni za dodatno opremanje prostora u kojem su smješteni.

 

Iz udruženja Roditelji su naveli da su ugovor o donaciji danas potpisali direktorica te nevladine organizacije Kristina Mihailović i ambasador Cui Dživei, u u prisustvu djece koja su u trenutku uručenja boravila u Igračkoteci i za koje je Ambasada pripremila poklone.   

Dživei je iskazao zadovoljstvo što je Ambasada Kine mogla da doprinese radu Biblioteke igračaka i Razvojnog centra i pomogne unaprjeđenju servisa koji se u okviru njih pružaju porodicama.

Mihailović je kazala da je udruženje Roditelji izuzetno zahvalno na donaciji i objasnila da će zahvaljujući njoj biti kvalitetniji uslovi rada i boravka djece i volontera. Mihailović je izrazila i zadovoljstvo što se napori Udruženja da djeci obezbjedi besplatne edukativne sadržaje na ovaj način prepoznaju i podržavaju i izrazila nadu da će tako biti i ubuduće.

Novac od donacije (6,700 eura) biće, između ostalog, iskorišten za zamjenu bravarije, opremanje prostora za skladištenje pomoći koje udruženje Roditelji tokom cijele godine prikuplja za socijalno ugrožene porodice, i kupovinu novih didaktičkih igračaka, a tri i-Pad uređaja će se koristiti u radu Razvojnog centra.

Udruženje Roditelji otvorilo je u januaru u Podgorici Razvojni centar i Biblioteku igračaka, gdje roditelji i staratelji mogu besplatno da iznajme neku od didaktičkih igračaka za svoje dijete, da prisustvuju edukativnim i kreativnim radionicama, a za djecu iz socijalnog ugroženih porodica organizuje se i pomoć u učenju. U prostorijama Razvojnog centra obezbjeđuje se i psihološka i pravna pomoć za djecu i roditelje.

U Biblioteku igračaka do sada su učlanjene 124 porodice, a izdato je oko 750 igračaka. U Razvojnom centru je organizovano je preko 30 tematskih radionica, obezbijeđena pomoć u učenju za 38 djece, koja su imala preko 274 časa, koje je vodilo 25 volontera.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније