Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me

06. 05. 2016. 12:32 >> 12:15
7

BERGANT OCIJENIO

Pozitivne promjene u RTCG

U Javnom servisu Crne Gore dogodile su se pozitivne promjene, a nadam se da ćete tako i nastaviti, kazao je savjetnik u Evropskoj radio-difuznoj mreži (EBU) Boris Bergant.

"Ima stvari koje treba raščistiti u društvu, taj proces je bio bolan u vašoj kući, ali sve što čujem sada ide u nekom pozitivnom smjeru, primjećuju se pozitivne promjene. Nadajmo se da ćete tako i nastaviti", rekao je Bergant na zajedničkom kolegijumu Portala, Radija i Televizije Javnog servisa.

On je istakao da je želja EBU-a da Javni servisi u Evropi budu uporedivi, snažni, a takvi mogu biti samo ujedinjeni, sposobni da se uspješno suprostave permanentnim izazovima politike.

"Naravno, nema te politike koja ne želi da kontroliše medije, a pogotovo kada ih finansiraju. Zbog toga smatraju da imaju neka posebna prava, što je pogrešno. Svaka pametna politika će tražiti da javni servis zaista bude nezavisan, jer joj to pomaže da bude relevantnija u društvu. Svako zna da je u parlamentarnoj demokratiji tako - danas si na vlasti, sjutra nijesi i sad ako imaš neki medij koji je na neki način kredibilan za sve, i za one u opoziciji i vlasti, onda je to nešto što unapređuje demokratiju", objasnio je Bergant.

On je naglasio da će RTCG imati istorijsku priliku za afirmaciju, jer će biti domaćin Generalne skupštine EBU u Budvi.

"To je prilika koja se pruža jednom u 50 godina, jer toliko, otprilike, zemalja članica ima, a svake se godine mijenja domaćin. To je izvanredna prilika za afirmaciju Crne Gore i RTCG", kazao je Bergant.

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније