Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

25. 06. 2016. 19:31 >> 19:13

ISTRAŽIVANJE CEDEM-A

Vučurović: Pokušaj minimiziranja značaja SPC

Najnovijim istraživanjem Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) pokušano je minimiziranje značaja Srpske pravoslavne crkve (SPC), tako što je dovedena u isti rang i iste procente s policijom, smatraju u Novoj srpskoj demokratiji (NOVA).

Portparol NOVE, Jovan Vučurović, rekao je da ta partija i Demokratski front nastavljaju s "raskrinkavanjem opasnih namjera crnogorskog kriminalnog režima i njihovih nalogodavaca iz ambasada vodećih NATO država, koje za cilj imaju uništavanje istinske Crne Gore i njeno izmještanje iz prirodnog, istorijskog civilizacijskog kruga". 

"Ova namještena anketa je otkrila prave namjere američke ambasade i njenih agentura u Crnoj Gori, a neki djelovi direktno su usmjereni na stvaranje atmosfere haosa i izazivanje sukoba. To se naročito odnosi na pokušaj da se minimizira značaj SPC, dovođenjem u isti rang i iste procente s policijom, kao i umetanje u istraživanje javnog mnjenja jedne NVO koja se silom pokušava predstaviti kao crkva", naveo je Vučurović.

On je rekao da samo neko krajnje zlonamjeran može da povećava rejting crnogorskoj policiji, "najobičnijoj partijskoj ćeliji DPS-a koju za surove obračune s političkim neistomišljenicima koriste Milo Đukanović i njegovi poslušnici". 

"Takođe, perfidno se u ovim ꞌistraživanjima' pojavljuje takozvana CPC čime se pokušava izjednačiti kanonski priznata SPC s jednom pseudoreligioznom organizacijom registrovanom u MUP Cetinje, koja se u kontinuitetu bavi obijanjem crkava i hramova mitropolije Crnogorsko – primorske", rekao je Vučurović.

On je kazao da su oni koji kreriraju takva istraživanja, "prije svih ambasada SAD u dogovoru s DPS-om i njihovim satelitima, otkrili svoje prave namjere, a to je priprema terena za obračun sa SPC".

Vučurović je rekao da je to bilo i očekivano ako se ima u vidu da je "SPC osnivač Crne Gore, njen duhovni temelj i neraskidiva veza našeg pravoslavnog naroda sa svojim tradicionalnim vrijednostima". 

"Eto dovoljno motiva da neko ko se, poput crnogorskog kriminalnog režima, opredijelio za izdaju, svom snagom državnog aparata, a uz podršku stranaca koji žele da vide Crnu Goru poniženu i van njenog civilizacijskog kruga, udari na crkvu i tako zada posljednji udarac našoj zemlji", rekao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, narod Crne Gore prezire svakog okupatora, ali još više lokalnu "agenturu koja je spremna na izdaju i koja se besramno nudi okupatoru, u ovom slučaju ambasadama vodećih NATO država". 

"Zato su i ova lažna istraživanja u stvari zagrijavanje atmosfere za obračun sa SPC i tradicionalnom Crnom Gorom, ali inspiratori toga antisrpskog, anticrnogorskog i antipravoslavnog projekta treba da znaju da su kroz istoriju mnogi okupatori imali slične ideje, a znamo kako su one prolazile u sudaru sa slobodom", poručio je Vučurović.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније