Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 05. 2013. 16:40 >> 16:44

ŠIRA MREŽA USTANOVA

Grbović: Brže do operacije katarakte

Pacijenti oboljeli od katarakte, a trenutno ih je preko 700 na listi čekanja u Kliničkom centru, uskoro će moći da se operišu i u nekoj od privatnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori, izjavio je za Radio Crne Gore pomoćnik ministra zdravlja Mensud Grbović.

Do sada su ti pacijenti, da ne bi predugo čekali, upućivani i u centre van naše države. Da bi se riješio taj problem, Ministarstvo zdravlja proširiće mrežu zdravstvenih ustanova u kojoj se  osiguranici mogu liječiti o trošku fonda.

"Naši građani puno čekaju na operaciju katarakte, preko 700 pacijenata je na toj listi. Mi ćemo pokušati da taj problem riješimo tako što ćemo uputiti javni poziv onim ustanovama, koje nijesu u mreži, kako bi se pacijenti operisali i u drugim zdravstvenim ustanovama, a ne samo u Kliničkom centru", kazao je Grbović.

"U našoj zemlji postoje tri do četiri zdravstvene ustanove, mimo Kliničkog centra, koje mogu ili će moći da ponude uslugu operacije katarakte. U zavisnosti od ponude, Fond zdravstvenog osiguranja i komisije koje budu radile ocjenu će se opredijeliti gdje će u Crnoj Gori naši građani moći da operišu kataraktu", dodao je Grbović.

Julijana Žugić, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније