Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Ivana Šebek, TVCG

29. 06. 2016. 21:36 >> 21:18
1

SKRATITI LISTE ČEKANJA

Pacijenti iz KC da se liječe na Cetinju

Duge liste čekanja na preglede u Kliničkom centru zabrinjavaju ministra zdravlja Budimira Šegrta. On kaže da je važno da pacijenti dobiju adekvatnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu. U okviru redovnih aktivnosti, Šegrt je posjetio cetinjske i budvanske zdravstvene ustanove i razgovarao je sa pacijentima.

Šegrt kaže da i pored, u posljendje vrijeme, boljih uslova liječenja, zabrinjava podatak da se pojedini pregledi u podgoričkom Kliničkom centru čekaju više mjeseci.

"Ono što sam vidio juče u KCCG da pacijetni čekaju po šest mjseci.. Ako ćemo ozbiljno da radimo ona sve treba da stavimo u službu pacijenata", istakao je Šegrt.

Cetinjska bolnica međutim, ističe Šegrt, nema duge liste čekanja, pa bi se određeni broj, posebno kardiovaskularnih bolesnika, mogao liječiti na Cetinju.

"Cetinje je na 15-20 minuta od Podgorice. Kada je riječ o kardiologiji, na Cetinju su dva ljekara specijalisti", kazao je ministar.

Šegrt ističe da su nacionalne zdravstvene politike i ciljevi po određenim bolestima jasne

"Namjera je da se kroz dobar nivo edukacije postigne nivo medicinske usluge da je pacijent svejedno gdje će da dođe, u bilo koju bolnicu, a da je kvalitet pružanja usluge isti. Mi ćemo se potruditi da se gužve iz KCCG na kvalitetan način prevaziđu", naglasio je Šegrt.

Minista je razgovarao sa pacijentima u cetinjskoj bolnici. Kaže da je pristup osoblja pod lupom i da je ljubaznost onih koji kontaktiraju sa pacijentima imperativ.

"Ne služi na čast bijelim mantilima ako na šalterski način komuniciraju sa pacijentija. Niko se ovdje ne ubija od polsa, i svakome je obaveza da na klulturan način primi pacijenta i sa njim razgovata", kazao Šegrt.

On je posjetio i Dom zdravlja u Budvi, gdje je takođe razgovarao sa čelnicima te zdravstvene ustanove, ljekarima i pacijentima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније