Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 06. 2016. 23:47 >> 23:28

SJEDNICA VLADE

Ustavni sud da se izjasni o Zakonu o KAP-u

Vlada je, na predlog Ministarstvo ekonomije, razmotrila Inicijativu za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima Kombinata aluminijuma koji su, usled stečaja preduzeća, ostvarili pravo na penziju, koju su podnijeli Radovan Jelušić, Rajko Šaranović i Milan Jelušić iz Podgorice.

Vlada je zaključila da Ustavnom sudu dostavi mišljenje Ministarstva kojim se prihvata stav podnosilaca inicijative da navedeni Zakon nije u saglasnosti sa Ustavom.

Prilikom odlučivanja o ovom pitanju, kako je saopšteno, potpredsjednica Vlade Azra Jasavić izdvojila je mišljenje, naglasivši da se rukovodila principijelnim stavom da se postojeći Zakon mora primijeniti, iako smatra da je u Skupštini donešen na nedopustiv način.

Vlada nije prihvatila predlog Ministarstva finansija za povlačenje iz skupštinske procedure Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost, uz zaduženje Ministarstvu da pripremi mišljenje na Predlog amandmana.

Vlada je usvojila Informaciju o mogućnostima ostvarivanja saradnje u oblasti infrastrukturnih projekata sa Republikom Azerbejdžan i formirala ekspertsko-pregovarački tim koji bi trebalo sa predstavnicima Azerbejdžana da otvori pregovore o izgradnji dijela brze saobraćajnice duž Primorja i mosta preko moreuza Verige.

U vezi sa ovom tačkom dnevnog reda, potpredsjednik Vlade Milorad Vujović i ministri Raško Konjević, Boris Marić i Goran Danilović izdvojili su mišljenja.

Na sjednici je usvojen Socijalni program rešavanja problema viška zaposlenih u "Jadranskom brodogradilištu" A.D. Bijela, koji su zbog uvođenja stečaja ostali bez posla.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније