Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

27. 07. 2016. 10:00 >> 11:36

"ZA LJEPŠE ŠKOLE"

"Savo Pejanović" prva na listi

Rekonstrukcija toaleta u Osnovnoj školi "Savo Pejanović" krenuće 5. avgusta, a radovi bi trebalo da budu završeni uoči početka školske godine, do 25. avgusta, saopšteno je iz kompanije Cerovo, koja sa Radio-televizijom Crne Gore učestvuje u akciji "Za ljepše škole". Cilj akcije je uljepšavanja obrazovnih ustanova širom Crne Gore, a partner je i Ministarstvo prosvjete.

 

 

Akcija kreće iz Osnovne škole "Savo Pejanović" u Podgorici, a biće rekonstruisani školski toaleti.

Direktorica marketinga RTCG, Vanja Šipovac, podsjetila je na akciju "Lijepa si", koja je, kako je kazala, prevazišla očekivanja organizatora. Sa tom akcijom, kaže Šipovac, Javni servis je krenuo u intenzivniji segmen društvene odgovornosti.

Ona je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, istakla da je Ministarstvo prosvjete dalo spisak škola kojima su adaptacije najpotrebnije.

"Projekat 'Za ljepše škole' pokrenula je naša kuća. Ministarstvo prosjete je stalo uz nas, i dali su nam spisak koje su to najurgentnije škole za adaptaciju. Jedna od tih škola, odnosno prva, bila je OŠ 'Savo Pejanović', koja važi za najstariju školu u Podgorici. Nalazi se u srcu grada i nekako je najbrojnija. Zato se radujemo što je OŠ 'Savo Pejanović' prva na listi", rekla je Šipovac, najavljujući nastavak akcije na sjeveru.

Gledaoci će pratiti tok rekonstrukcije

Ona kaže da je RTCG kompaniju Cerovo prepoznala kao društveno-odgovornu, a koja istovremeno sa Javnim servisom ima dugogodišnju kvalitetnu saradnju.

"Dali su nam ponudu, tako da smo krenuli u projekat. Petog avgusta krećemo sa radovima, koji će biti završena do 25. avgusta", istakla je Šipovac.

Ona je najavila da će gledao RTCG kroz informativni program imati priliku da gledaju kako teku radovi na adaptaciji.

"Kad su u pitanju ovakve društveno odgovorne akcije, pogotovo kad su organizovane od strane nas medija, važno je da budu što transparentnije. Sa tim u vezi, gledaoci će imati priliku da prate sam tok realizacije kampanje kroz Jutarnji program, i informativne emisije čitavih 20-25 dana koliko će trajati rekonstrukcija i adaptacija", kazala je Šipovac.

Predstavnik kompanije Cerovo, Emil Duraković, rekao je da su društveno-odgovorno poslovanje i solidarnost dio poslovanja te firme.

On je rekao da je Javni servis došao do sjajne ideje, koju su u kompaniji prihvatili već na prvom sastanku.

"U razgovoru sa osobljem škole vidjeli smo šta je tamo najurgentnije. Vidjeli smo da je rekonstrukcija kupatila nasušna potreba škole i mališana", rekao je Durakovć.

On je kazao da se početak radova očekuje početkom avgusta, dok će pripremni radovi biti u narednih nedjelju dana.

Završetak radova do 25. avgusta

"Završetak radova će biti prije početka školske godine, najkasnije do 25. avgusta", kazao je Duraković.

Istakao je da kompanija nastoji da u mjeri mogućeg pomogne zajednici. Obrazovanje i zdravstvo su, kako je rekao, asocijacija na zdravo društvo, pa se trude i da pomažu tom dijelu zajednice.

Kompletna finansijska konstrukcija, kako je rekao, ići će na teret kompanije Cerovo. Duraković je rekao da žali što, osim RTCG-a, nije bilo interesovanja za partnerstvo u ovoj akciji.

Govoreći o konceptu projekta, Duraković je rekao da stanje mokrih čvorova u toj školi nije na zadovoljavajućem nivou. Prvi dio rekonstrukcije, kaže on, podrazumijeva uklanjanje postoje sanitarne opreme, potpuno renoviranje kupatila, uklanjanje postojećih vrata.

Radiće se nove vodovodne i kanalizacione instalacije, a biće sprovedena struja i bojler u ženskom dijelu prizemlja.

"Radićemo zamjenu keramike, zamjenu sanitarije, česmi. Sam ovaj projekat, prema našim procjenama, ima vrijednost 11.000 eura", istakao je Duraković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније