Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

08. 08. 2016. 15:27 >> 15:09

ZA "LUKE KOTOR AD"

"Stjepčević legitimno imenovao kandidate"

Legitimno pravo prvog čovjeka Kotora Aleksandara Stjepčevića je da predloži Skupštini akcionara "Luke Kotor AD" imena kandidata za članove odbora direktora tog Akcionarskog društva, jer je Opština i većinski vlasnik "Luka", kazali su iz kabineta Stjepčevića reagujući a tvrdnje URA-e da je on nezakonito imenovao članove uprave "Luke Kotor", zaobišavši u tom postupku Skupštinu Opštine.

"Naime, kao što je poznato, Skupština Opštine Kotor nije dala nikome mandat ili ovlašćenje da u njeno ime predlaže i donosi odluke kada je u pitanju predstavnik većinskog vlasnika u Odboru direktora `Luke Kotor`, zato što mandat i ovlašćenje od strane Skupštine Opštine nije ni potrebno. Većinski vlasnik, odnosno akcionar – Opština Kotor predložila je kandidate Skupštini akcionara AD `Luka Kotor`, što je u potpunosti u skladu sa Zakonom o privrednim društvima član 42. stav 8. i u skladu sa Statutom AD `Luka Kotor` i Pravilnikom o radu Skupštine akcionara koja je glasala o predloženim kandidatima", saopštili su iz kabineta Stjepčevića.

Oni su  kazali da je jasno da u predlaganju članova odbora direktora Luke Kotor AD nema bilo kakvih nezakonitih radnji predsjednika Opštine, kao ni naznake pokušaja da se Skupštini Opštine Kotor uzurpira pravo da u ime građana raspolaže opštinskom imovinom, "kao što to URA nastoji da `objasni` zvučnim, ali netačnim izjavama".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније