Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

19. 08. 2016. 09:31 >> 09:11

TURNIR U HN

Košarkom protiv raka

Povodom Međunarodnog dana mladih, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa Košarkaškim klubom AS iz Herceg Novog organizovalo je košarkaški turnir za kadete, igrače rođene 2003. i mlađe.

 

"Pored proslave i obilježavanja Dana mladih, ovo predstavlja jedan od načina na koji se borimo da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti. Stoga organizovanje košarkaškog turnira predstavlja samo jednu od naših stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera", naveli su iz CDRP-a.

Turnir je odigran na terenu OŠ „Milan Vuković” na Savini u Herceg Novom, gdje su se u polufinalnim utakmicama sastali KK AS i KK AS II i OKK Leotar i KK Panter.

Pošto je KK AS pobijedilo KK AS I sa 65:45, a OKK Leotar sa 70:60 KK Panter, poraženi iz polufinala su odigrali utakmicu za treće mjesto, gdje je KK Panter poslije produžetaka pobijedio KK AS I rezultatom 80:75 i osvojio treće mjesto.

Nakon toga meča odigrana je finalna utakmica u kojoj je KK AS bilo bolje sa 85:65 od OKK Leotara, pa je na ceremoniji zatvaranja njegovom kapitenu predstavnik CDPR uručio pehar namijenjen pobjedniku Košarkaškog turnira za kadete u Herceg Novom.

Osim pobjednika turnira, CDPR-a je nagradilo i najboljeg igrača Andriju Vučurovića i strijelca Uroša Markovića prigodnim poklonima,  dok su drugoplasirana i trećeplasirana ekipa nagrađeni peharima za uspješnu igru i promociju košarke.

Izabrana je odlukom trenera svih ekipa i najbolja petorka turnira u sastavu: Uroš Aleksić i Marko Marković iz OKK Leotara i Danko Pavlićević, Andrija Vučurović i Vladimir Pavlović iz KK AS, da bi istovremeno svi igrači učesnici turnira na poklon dobili po knjigu za školsku lektiru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније