Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

15. 11. 2016. 08:10 >> 08:04
1

INSPEKCIJA NALOŽILA

"Juvitana" povučena sa tržišta

Na crnogorskom tržištu nema "Juvitana" kašica za bebe fabrike "Svislajon – Takovo", u kojima je prošle nedjelje pronađen veći broj pesticida nego što je dozvoljeno, kazali su Pobjedi iz Uprave za inspekcijske poslove.

 

Ministarstvo zdravlja Srbije je u saopštenju za javnost prošle sedmice navelo da je u toku godišnje kontrole hrane pronađen veći broj pesticida u sedam vrsta "Juvitana" kašica i sokova, nego što je to dozvoljeno prema zakonskim propisima i da su naredili povlačenje tih proizvoda.

Pesticidi su pronađeni u kašici "Juvitana" kruška – dječja kašica sa šećerom (128g) sa rokom upotrebe do 25. januara 2019; jabuka i kruška – dječja kašica sa šećerom (128 g) sa rokom upotrebe 26. januar 2019; kajsija i kruška – dječja kašica sa šećerom (128 g) sa rokom upotrebe 3. mart 2019; banana i jabuka – dječja kašica sa šećerom (128 g) sa rokom upotrebe 21. jul 2019. i šljiva – dječja kašica sa šećerom (125 ml) sa rokom upotrebe 13. decembar 2017. godine.

Kako su dodali, sporni su i "Juvitana" breskva i jabuka – dječji kašasti voćni sok koji sadrži prirodne šećere (125 ml) sa rokom upotrebe 7. decembar 2017. godine i jabuka i banana – dječji kašasti voćni sok sa šećerom (125 ml) sa rokom upotrebe 17. februar 2018. godine.

Sanitarna inspekcija je na tržištu Crne Gore kontrolisala ove i druge proizvode "Juvitane" u objektima "Svislajon" i "Laković", ali, kako kažu, nijesu pronašli kašice i sokove koje imaju povećan broj pesticida.

"Sanitarni inspektori su naložili uvozniku i distributeru 'Svislajona' iz Podgorice da privremeno povuče sve serije 'Juvitana' proizvoda za djecu radi dodatnih analiza", kazali su iz Uprave za inspekcijske poslove.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније