Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

06. 12. 2016. 20:31 >> 20:11
1

POTPISAN MEMORANDUM

Budući pravnici usavršavaće se u Tužilaštvu

Vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Velimir Rakočević, potpisali su Memorandum o saradnji kojim će studenti te obrazovne institucije moći da obavljaju stručnu praksu u Tužilaštvu, radi usavršavanja i sticanja praktičnih vještina.

“Stanković i Rakočević saglasili su se da će studenti nakon prakse u Državnom tužilaštvu biti spremniji da odgovore profesionalnim izazovima nakon završetka studija. Upravo u tome i jeste značaj potpisanog Memoranduma, jer će budućim akademcima omogućiti sticanje praktičnih vještina”, kaže se saopštenju Tužilaštva.

Stanković je naveo da će se založiti da se studenti Pravnog fakulteta tokom prakse u Državnom tužilaštvu upoznaju sa funkcionisanjem svake organizacione cjeline.

“Najjednostavnije rečeno, studenti će imati priliku da vide kako se radi od pisarnice do sudnice, jer samo na taj način mogu naučiti i shvatiti koliko je važan svaki segment rada i kako svi zaposleni daju svoj doprinos konačnom rezultatu”, rekao je Stanković.

Stanković i Rakočević istakli su da je značaj potpisanog Memoranduma i u tome što će praksa biti prilika da studenti odluče da li budući rad žele da nastave u Tužilaštvu i na taj način doprinesu unaprjeđenju vladavine prava u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, dogovoreno je da u narednom periodu studenti Pravnog fakulteta posjete Državno tužilaštvo kako bi kroz otvoren razgovor riješili eventualne dileme sa kojima se, kao budući pravnici, suočavaju.

“Stanković i Rakočević uvjereni su da će buduća saradnja dvije institucije dati konkretne rezultate i biti veoma korisna za student”, navodi se u saopštenju.

Dokument je potpisan u prostorijama Tužilaštva, uz prisustvo prodekana za međunarodnu saradnju Pravnog fakulteta, Bojane Lakićević – Đuranović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније