Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

08. 12. 2016. 22:54 >> 22:32
1

VLADAVINA PRAVA

Završena ekspertska misija EU

U Podgorici je danas održan završni sastanak ekspertske misije EK o sistemu izvršenja u Crnoj Gori. Ekspertska misija, koju su predvodili hrvatski i bugarski ekspert, boravila je u Crnoj Gori od 5. do 8. decembra u cilju procjene napretka u funkcionisanju ovog sistema, u skladu s novijim izmjenama u legislativnom okviru koji se odnosi na ovu oblast.

Tokom posjete Crnoj Gori, održani su sastanci s predstavnicima pregovaračkog tima za 23. poglavlje, Ministarstva pravde, Komore javnih izvršitelja, kao i predstavnicima Uprave policije, Državnog tužilaštva, Osnovnog i Privrednog suda u Podgorici i Centralne banke Crne Gore.

Zatvarajući misiju, v.d. generalnog direktora za evropske poslove, Miodrag Radović je  izrazio očekivanje da će izvještaj eksperata pružiti realnu sliku o funkcionisanju sistema izvršenja, što je od posebnog značaja jer eksperti taj segment u našoj zemlji procjenjuju prvi put, kao i da će preporuke doprinijeti daljoj nadgradnji crnogorskog sistema u smjeru ispunjenja privremenih mjerila u poglavlju 23.

Predstavnica Evropske komisije, Maja Smrkolj, saopštila je da je misija, posvećena jednom od važnih područja procesa evropskih integracija, bila izvrsna prilika za nezavisne stručnjake da dobiju detaljan uvid u situaciju na terenu. Predstavnica EK kazala je da će ova misija omogućiti ekspertima da pruže dalje smjernice i preporuke partnerima u Crnoj Gori u pogledu otklanjanja nedostataka i približavanja Crne Gore članstvu u Evropskoj uniji. Predstavnici EK zahvalili su partnerima u Crnoj Gori na odličnoj saradnji i uspješno obavljenoj misiji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније