Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

05. 01. 2017. 17:30 >> 21:46

POLA METRA SNIJEGA

Prijestonica uvela dežurnu liniju za pomoć

Na Cetinju raste visina snijega, a visina pokrivača u gradu trenutno iznosi oko pola metara. Gradska uprava je uvela cjelodnevnu dežurnu liniju na koju građani mogu prijaviti potrebe za intevencijom gradskih službi, pozivom na broj telefona 123.

Na ruralnom području, gdje nema dometa za mobilnu telefoniju, građanima je na raspolaganju nacionalna linija 112.

"Mehanizacija svih gradskih službi na ulicama je prisutna u punom pogonu, a zaposleni ulažu krajnje napore kako bi intervenisali u svim djelovima grada", saopšteno je iz Prijestonice.

Gradska uprava apeluje na građane da ne upotrijebljavaju motorna vozila u pješačkim zonama i da ne oblažu snijeg na kolovoz.

Takođe, iz Komunalne policije Prijestonice Cetinje mole građane da, u cilju prevencije mogućih oštećenja pri čišćenju snijega, uklone parkirana vozila sa raskršća i kolovoznih traka, kako bi mehanizacija neometano mogla da funkcioniše na svim gradskim ulicama.

U bjelopoljskoj i mojkovačkoj opštini snježni pokrivač visok je od 20 do 50 centimetara, a većina puteva do mjesnih centara je prohodna za razliku od onih koji vode do okolnih sela.

U Beranama obećavaju brze akcije i redovno čišćenje puteva. Iz Agencije za izgradnju i razvoj tog grada saopštili su da devet specijalizovanih vozila neprestano održava lokalne puteve na teritoriji opštine Berane.

Komunalno preduzeće Kolašina tokom dana je uspjela da redovno čisti gradske ulice, kao i većinu saobraćajnica u prigradskim naseljima. Čišćenje puteva ka selima planirano je u poslijepodnevnim satima.

Saobraćaj na putu Virpazar-Sutomore bio je u prekidu nakon što su se dva šlepera zaglavila u snijegu i prepriječila put. Sa propuštanjem vozila počelo je oko 16.10 časova.

Predstavnici svih nadležnih službi sistema zaštite i spašavanja apelovali su na građane da bez prijeke potrebe ne kreću na put pogotovo u noćnim satima, a ako se ipak odluče na to, da prethodno provjere prohodnost i stanje na putevima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније