Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

11. 02. 2017. 13:49 >> 13:26
1

IVANOVIĆ UVJEREN

Spremni za otvaranje 27. poglavlja

Crna Gora spremna je za otvaranje poglavlja 27 i moguće je da će ga otvoriti do kraja godine, a posebnu pažnju treba obratiti na vode, upravljanje otpadom i zaštitu prirode, ocijenio je predsjednik nadležnog skupštinskog Odbora, Petar Ivanović.


On je podsjetio da je predvodio proces ispunjenja mjerila i otvaranja tri pregovaračka poglavlja u oblasti poljoprivrede, navodeći da je to zahtjevan posao.

"Podsjećam vas da je u poljoprivredi bilo potrebno usvojiti veliki broj zakona, pripremiti tri strategije i tri akciona plana, sprovesti kategorizaciju objekata u kojima se proizvodi hrana. U oblasti životne sredine situacija je malo drugačija", kazao je Ivanović agenciji Mina.

On je naveo da je dobijeno i ispunjeno jedno mjerilo - usvojena je Nacionalna strategija sa Akcionim planom za period 2016-2020.

"Time su stvoreni uslovi za otvaranje poglavlja 27. Sada je sve u rukama Vlade Crne Gore i Evropske komisije (EK). Moguće je da će se ovo poglavlje otvoriti do kraja godine", rekao je Ivanović.

On je istakao da je, shodno strateškim dokumentima, dosadašnjoj praksi i mišljenjima EK posebnu pažnju potrebno obratiti na oblast voda, upravljanje otpadom i zaštitu prirode.

"Sva tri segmenta zahtijevaju velika finansijska ulaganja u infrastrukturu, uspostavljanje zaštićenih područja i programa NATURA 2000. Ipak, posebno izdvajam segment voda imajući u vidu bogatstvo kojim Crna Gora raspolaže, a koje mnogi nemarom i neodgovnornošću iz dana u dan umanjuju", precizirao je Ivanović.

On je kazao da je svako poglavlje bitno za građane Crne Gore, prije svega zbog dostizanja standarda.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније