Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

15. 02. 2017. 18:18 >> 17:55

U PODGORICI

M!M obilježio Dan djece oboljele od raka

NVO Mladiinfo Montenegro, u saradnji sa Udruženjem roditelja djece oboljele i liječene od raka NVO Fenix, obilježila je 15. februar, Međunarodni dan djece oboljele od te bolesti.

Članovi i volonteri M!M-a, zajedno sa neformalnom grupom MladiCe, koja funkcioniše pri Udruženju roditelja djece oboljele od raka Fenix, okupili su se na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Manifestaciji su se pridružili mališani iz podgoričkih vrtića i osnovnih škola, kao i mnogobrojni građani. Najmlađi su ostavljali svoje crteže i poruke ispisane na papirićima. Okupljeni na trgu, uz pjesmu “svi treba da znaju šta drugarstvo znači...” puštili su u vazduh zlatne balone, a kao znak ohrabrenja dijelili su i zlatne vrpce.

Cilj ovog okupljanja je podizanje svijesti o malignim bolestima koje pogađaju djecu i mlade, kao i pružanje podrške djeci i njihovim roditeljima. 

"Kao odgovorni građani i predstavnici mladih, na simboličan način smo htjeli da ih podržimo i damo na značaju velikoj borbi najmlađih koji predstavljaju bitnu kariku u našem društvu. Danas smo slavili živote mališana koji su uspjeli da se izbore sa ovom bolešću i pružili podršku roditeljima koji su izgubili svoje male borce", kazali su iz ove NVO.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније