Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

17. 02. 2017. 15:38 >> 15:13
2

NAKNADE ZA MAJKE

Premijer da se uključi u rješavanje problema

Građanska alijansa (GA) pozvala je danas premijera Duška Markovića da se uključi u rješavanje problema majki koji već drugi dan, zbog umanjenja naknada za troje ili više djece, protestuju ispred zgrade Vlade.

GA, prema riječima kordinatora programa dobrog upravljanja Edina Koljenovića, u trenutku snažnih političkih tenzija, poziva Vladu na posebno oprezno postupanje i proaktivan pristup u rješavanju krize i preventivnom djelovanju u cilju sprječavanja bilo kakve eskalacije.

"Podsjećamo Vladu da građanski aktivizam, i uključivanje građana u procese donošenja odluka i kreiranja politika nije samo izlazak na birališta jednom u četiri godine, već da je to i građanska neposlušnost i mirno organizovanje protesta i skupova kako bi bila zaštićena određena prava ili uticalo na kreiranje politika", piše u pismu GA Markoviću.

Navodi se da Vlada na čelu sa Markovićem ne smije dozvoliti da površno ili ne komunicira sa majkama koje su cijelu noće provele na platou ispred Vlade, nego da jasnim stavom i komunikacijom sa svima posebno mora izbjeći uplitanje političkih struktura bilo opozicionih, bilo oni koje čine vlast.

Ocjenjuje se da je ignorisanje i izolacija skupa, koji je iznad svega miran i dostojanstven i u skladu sa zakonom, nešto što Vlada i Crna Gora kao građansko društvo ne smiju dozvoliti.

GA je pozvala Markovića da što prije preduzme neophodne konkretne aktivnosti radi rješavanja problema građana koji to od njega zahtijevaju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније