Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

20. 02. 2017. 17:07 >> 16:47
1

LP PORUČUJE

Javnost da ne doprinosi atmosferi linča

Crnogorsko specijalno tužilaštvo i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić već mjesecima žrtva je kreirane atmosfere javnog linča, do sada neviđenih razmjera, saopštila je Liberalna partija.

"Takav primjer opstruiranja rada specijalnog tužilaštva nezabilježen je u Crnoj Gori ali i u bilo kojoj ozbiljnoj državi. Posebno kada je u pitanju tako osjetljiv slučaj, jedan od najznačajnijih u crnogorskoj pravosudnoj istoriji, kao što je sumnjičenje visokih političkih funkcionera za pokušaj nasilnog rušenja ustavnog i pravnog poretka i terorizam", navodi se u saopštenju LP.

Kako su kazali, čelnik jedne od najznačajnijih institucija sa najvišim kredibilitetom, prinuđen je da se u takvoj atmosferi linča izbori za istinu, koja mora uskoro i dobiti sudski epilog. 

"Liberali snažno podržavaju specijalnog državnog tužioca Katnića, osvjedočenog beskompromisnog borca protiv kriminala, korupcije, terorizma, i zato pozivaju crnogorsku javnost, institucije, civilni sektor a posebno medije, da ne doprinose takvoj atmosferi linča specijalnog tužioca i haosa. Javnost i mediji moraju omogućiti specijalnom i državnom tužilaštvu da obavljaju svoj posao na najbolji mogući način, a ne da ga sputavaju. To je dužnost i javnih funkcionera, nekih poslanika, koji umjesto toga stalno zatrpavaju tužilaštvo najgnusnijim uvredama i prijetnjama, nedostojnim razumnog građanina", poručili su iz Liberalne partije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније