Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

28. 02. 2017. 10:36 >> 10:10

CDPR POZVAO

Građani da doprinesu borbi protiv kancera

Crnogorsko društvo za borbu protiv rada (CDPR) obilježava pola vijeka aktivnosti, a tim povodom su na više lokacija postavili postere koji imaju zadatak i da opomenu građane da pomognu u borbi s opakom bolešću kada je to moguće.

Kako su istakli, misija te NVO je da podstiče i koordinra aktivnost članova i aktivista u borbi za smanjivanje broja novooboljelih od t opake bolesti.

"Istovremeno CDPR je kao cilj postavilo i smanjenje stope smrtnosti od raka u Crnoj Gori, kao i podizanje kvaliteta života oboljelih. Borba protiv pušenja (jedan od glavnih, ako ne i glavni uzročnik vezan za nastanak ove opake bolesti) i poštovanje Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, koji je donesen na našu inicijativu prije skoro jedanaest godina, je takođe jedan od ciljeva CDPR-a", navodi se u saopštenju Društva.

Kako su istakli, Nedjelja borba protiv kancera je postala tradicionalna još od sedamdesetih godina prošlog vijeka.

"Početkom devedesetih godina dvadesetog stoljeća Društvo Crne Gore za borbu protiv raka je smrću velikog broja kadrova - entuzijasta, ratnim okruženjem, kao i raspadom bivše domovine - SFRJ prestalo da postoji. Nastavak tradicije i aktivnosti u borbi protiv raka u Crnoj Gori vezuje se za Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR), koje je osnovano 5.novembra 2001.", objasnili su iz te organizacije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније