Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

09. 03. 2017. 15:18 >> 15:44
24

SAVKOVIĆ ODGOVORILA

A nama je prioritet incident od sinoć

Članica Koordinacionog odbora, Željka Savković, kazala je da predsjedniku Ustavnog suda, Dragomiru Draškoviću nije prioritet 22 hiljade porodica.

"Ni oni nama danas nijesu prioritet već ono što nam se sinoć dogodilo na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog", rekla je Savković.

Ona je pozvala nadležne državne organe da svoj posao u ovom slučaju odrade kako treba.

"Molimo državne ogane, kojima je podnešena prijava, da odrade svoj posao kako treba i da javnost sazna ko je čovjek koji je htio da udari majke", dodala je Savković.

Policija da zaštiti majke 

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece, koje protestuju ispred parlamenta, apelovale su na policiju da ih zaštite jer su, kako tvrde, njihovi životi ugroženi.

Članica Koordinacionog odbora, Rosanda Peković kazala je da su sinoć, kad su majke koje protestuju zaspale, odjednom čuli galamu.

Ona je rekla da je u tom trenutku vidjela žene ispred bine.

"Prošao je jedan džip, čini mi se da je bio sive boje. Pomislili smo da je opet pušten saobraćaj, jer nas uznemiravaju skoro svaku noć. Nije prošlo ni pet minuta, crno civilno auto, kad nam se primaklo vidjeli smo da su tablice PG CG, broj nijesmo vidjele", pojasnila je Peković.

Ona je rekla da je auto otišlo do mosta "Blaža Jovanovića" i prošlo Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog prema hotelu Hilton.

"Dolje se okrenuo kod policijskog auta i vratio u istom smjeru i to velikom brzinom. Žene su izašle da brane svoj prostor, jer ovo je naš prostor i niko nam ga neće uzurpirati", poručila je Peković.

Ona je kazala da je auto velikom brzinom krenulo direktno na žene koje su stajale na Bulevaru. “Bile smo životno ugožene”.

"Apelujemo na policiju da nas zaštite. Prijavili smo ih policiji. Tražimo veliku bezbjednost, jer su naši životi ugroženi na ovaj način", navela je Peković.

Ona je kazala da je auto jednu ženu zamalo "zakačilo".

"Ovo auto je prijavljeno, postoji snimak. Nadam se da će biti identifikovano. Molim i tužilaštvo i policiju da se ovaj slučaj izvede do kraja jer nam je jako važan. Želimo da zaštitimo svaku majku", naglasila je Peković.

On je kazala da policija sinoć nije reagovala, a da je Komunalna policija došla da ukloni stolice koje su majke postavile na Bulevar kako bi zaštitili "svoj prstor".

"Jer su stolice mnogo važnije i bitnije od života majki", kazala je Peković.

 

 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније