Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

20. 06. 2017. 14:52 >> 14:24

360.000 $

Donacija Vlade SAD bolnici u Nikšiću

U rekonstrukciju Odjeljenja za urologiju i oftamologiju Opšte bolnice u Nikšiću uloženo je oko 360 hiljada eura, a taj projekat realizovan je iz donacije Vlade SAD posredstvom američke ambasade u Crnoj Gori.

Završetak tog projekta obilježen je svečanošću u Opštoj bolnici u Nikšiću.

Direktor Opšte bolnice u Nikšiću doktor ilija Ašanin ocijenio je da je riječ o veoma značajnom projektu u okviru koga je po najsavremenijim standardima renovirano oko 900 metara kvadratnih prostora Odjeljenja za oftamologiju i urologiju.

"Realizacijom ove donacije Opšta bolnica u Nikšiću, kao najveća takva zdravstvena ustanova u Crnoj Gori, koja svojom 130-godišnjom tradicijom predstavlja ugaoni kamen crnogorskog zdravstva dobila je savremeni prostor za boravak pacijenata i rad zdravstvenog osoblja na tim odjeljenjima", rekao je Ašanin na svečanosti kojoj su prisutvovali ambasadorka SAD Margaret En Uehara, predstavnici Ministarstva zdravlja i brojne zvanice .

Prema riječima Ašanina, Crna Gora je zadnjih godina uložila „značajne napore na unaprjeđenju zdravstvenog sistema u cilju stvaranja održive i savremene strukture prilagođene evropskim standardima, a u tom izuzetno važnom poslu, donacije i pomoć prijatelja su od posebnog značaja“.

Ašanin se zahvalio Vladi SAD-a i ambasadorki na „razumijevanju potreba građana Nikšića i Crne Gore i ukupnoj pomoći koja će dodatno učvrstiti prijateljske i partnerske odnose naših država i naroda“.

On je Uehari uručio zahvalnicu, kako je kazao, u ime građana Nikšića i Crne Gore, za podršku u realizacijii ovog projekta.

Ambasadorka SAD Margaret EN Uehara ocijenila je da je između SAD i Crne Gore „snažno partnerstvo koje se potvrđuje i kroz takav projekat koji doprinosi se unaprjeđenju života građana“.

"Ništa me kao ambasadora ne čini tako srećnom kao ovakav događaj kojim nečim značajnim doprinosimo građanima Crne Gore, realizovanog zajedničkim naporima Komande američkih snaga za Evropu, američkom Kancelarijom za odbrambenu saradnju, naše Amabasade i Opštine Nikšić", rekla je Uehara.

Državni sekretar u Ministartsvu zdravlja Crne Gore Milovan Vujović ocijenio je da će građani Nikšića, Šavnika i Plužina, imati mnogo bolje uslove za liječenje u Opštoj bolnici, dok je ljekarima omogućeno kvalitenije pružanje neophodne zdravstvene usluge.

"Ministarstvo zdravlja ulaže velike napore kroz reforme zdravstvenog sistema, kao i ulaganjem u opremu u svim zdravstvenim institucijama u Crnoj Gori. Iz kapitalnog budžeta ove godine predviđeno je više od deset miliona EUR za kupovinu nedostajuće opreme, da bi se postigao glavni cilj da pacijent bude zadovoljan", rekao je Vujović i zahvalio se ambasadi SAD-a što im pomaže u ostvarenju tog cilja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније