Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

28. 06. 2017. 13:15 >> 12:47

BOJ NA ZAGORIČU

Pomen herojima koji su oslobađali PG

Za časti i slobodu Crne Gore 48 Ljubotinjana, Građana i Dobrljana je položilo život 1876, kazao je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović na skupu povodom obilježavanja 141 godine od boja na Zagoriču, kojim je počelo oslobođenje Podgorice.

"Oni nijesu dočekali oslobođenje velikog dijela crnogorske teritorije, niti formalnu nezavisnost Crne Gore u većim granicama – ali jesu vječnu slavu, koja nas spaja i ovdje. Pokazujući zahvalnost njihovom djelu, izražavamo ponos i divljenje, jer bez teških bojeva i bez Veljeg rata, pitanje je da li bi bilo i Crne Gore kakvu danas imamo", kazao je Bogdanovic, saopšteno je iz Prijestonice.

On se zahvalio predstavnicima SUBNOR-a i mjesne zajednice Ljubotinjsko građanske "što ne zaboravljaju, i što smo se sabrali ovdje kako bi se prisjetili žrtve crnogorskih junaka".

Događaj obilježavanja 141 godine od boja na Zagoriču, ispred crkve Svetog Đorđa, gdje se nalazi spomenik poginulima, organizovali su Mjesna zajednica Ljubotinjsko – Građanska i Udruženje boraca NOR-a i antifašista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније