Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

19. 03. 2024. 14:34 >> 14:34
1
Čitaj mi:

GENERALNI SEKRETAR DPS-A

Bogdanović: Sve su veće šanse da Spajićeva politika propadne

Iako premijer Milojko Spajić želi da predstavi projekte za koje su odobrena sredstva kao neko dostignuće ove Vlade, u pitanju je posao koji su počele i završavale one prethodne Vlade, tvrdi generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

"Spajićeva izjava očito samo svjedoči o tome u kojoj je mjeri neupućen u oblast o kojoj po svaku cijenu želi govoriti.
Ipak, čudi da makar neko oko njega nije provjerio lako dostupne podatke – počev od onog od gotovo milijardu eura koje je Crna Gora povukla iz evropskih fondova kroz instrument IPA. Ako u njegovom kabinetu nema baš nikoga ko je upućen, onda čudi kako makar iz ministarstva nadležnog za evropske integracije ne znaju da je samo kroz program IPA I Crna Gora za projekte dobila bespovratna sredstva od gotovo 240 miliona, a kroz IPA II više od 279 miliona eura", naveo je Bogdanović. 

Bogdanović tvrdi da je kroz Zapadnobalkanski investicioni okvir (WBIF) Crna Gora dosad imala koristi od 59 grantova u iznosu od 341,3 miliona eura tehničke pomoći i kofinansiranja investicija.

"Da ne govorimo o drugim projektima prekogranične i transnacionalne podrške koje smo takođe u kontinuitetu koristili kroz partnerske projekte. Uostalom, bespovratna sredstva u periodu od 2007. do 2020. ne samo da je povlačila država, već gotovo nema opštine koja to nije uradila i bila sposobna da se prijavi sa dobrim projektima", dodao je on. 

Prema njegovim riječima, Spajiću bi možda bolje bilo da se pobrine da njihova koalicija u Podgorici ne opstruira više onaj ključni projekat, za koji je grant davno obezbijeđen, a to je gradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

"Kako su krenuli sa “evropskom” politikom i oni i njihovi partneri, sve su veće šanse da to propadne", zaključio je Bogdanović. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније