Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 07. 2017. 09:43 >> 09:31
2

U RIJECI LIM

Nije utvrđeno porijeklo "crvene tečnosti"

Zajedničkim inspekcijskim nadzorom izvršenim od strane inspektora za vode i ekološkog inspektora, a koji se odnosi na, kako je objavljeno u sredstvima javnog informisanja, pojavu "crvene tečnosti" u rijeci Lim kod Bijelog Polja, inspektor za vode i ekološki inspektor nijesu mogli utvrditi uzrok "crvene tečnosti" u vodotoku, saznaje Radio Crne Gore.

S obzirom na činjenicu da se predmetna lokacija nalazi u blizini industrijskih objekata, prema izjavi odgovornih u kontrolisanim subjektima nadzora, oni nijesu vršili nikakvo ispuštanje neprečišćenih voda u rijeku Lim jer posjeduju septičke jame koje se redovno prazne i uređaje za taloženje i prečišćavanje otpadnih voda (AD „Eko meso“ Bijelo Polje i Doo „Roster“ Bijelo Polje), rečeno je inspektorima tokom inspekcije.

Izlaskom na lice mjesta, na kojem je uočena "crvena tečnost", konstatovano je da na toj lokaciji nema ispusnih cijevi preko kojih bi se moglo vršiti ispuštanje u vodotok Lima.

Inspekcijski nadzor u ovoj upravnoj stvari će se nastaviti, a o daljim preduzetim mjerama javnost će biti blagovremeno obaviještena, rečeno je Radiju Crne Gore.

Podsjećamo čitaoce da su proteklog vikenda bjelopoljski ribolovci ukazali na ekološki incident na Limu, objavivši snimak gdje se vidi velika količina crvene tečnosti (ribolovci tvrde krvi) koja je obojala rijeku.

Nakon što su mediji skrenuli pažnju na ekološki incindent na teren su izašli inspektori koji su konstatovali pomenute činjenice.


Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније