Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 07. 2017. 12:47   >>  12:22

POTPISAN SPORAZUM

Saradnja MVP i CANU

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) i Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (CANU) potpisali su danas Sporazum o saradnji, koja će se realizovati različitim aktivnostima.

Sporazum su potpisali ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i predsjednik CANU, Dragan Vukčević.

"Polazeći od zajedničkih interesa za unapređenje i razvoj diplomatije Crne Gore, Sporazumom su utvrđeni zajednički interes za trajnu saradnju koja će se realizovati kroz različite aktivnosti kao što su održavanje zajedničkih naučnih skupova, okruglih stolova i rasprava, realizacija i promocija zajedničkih leksikografskih i drugih izdanja", navodi se u saopštenju MVP.

Kako se navodi, prioritetne aktivnosti su održavanje okruglog stola Crnogorska diplomatija (istorija i savremenost) i izrada Leksikona diplomatije Crne Gore.

Saopšteno je da će realizaciju Sporazuma pratiti Koordinacioni odbor od četiri člana od kojih svaka strana potpisnica Sporazuma imenuje po dva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније