Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me/Mina [ Objavila R.B. ]

26. 07. 2017. 17:44 >> 08:16
6

DOPUNILI SAOPŠTENJE

Rektorski kolegijum: VMŠ samo u Podgorici

Studijski program Medicinskog fakulteta Visoka medicinska škola (VMŠ) može se realizovati samo u Podgorici gdje je akreditovan, saopšteno je iz Upravnog odbora (UO) Univerziteta Crne Gore (UCG). Kako se navodi, Rektorski kolegijum UCG insistirao je na dopuni saopštenja UO. "Što se tiče određenja o upisu na studijski program VMŠ Medicinskog fakulteta, obavještavamo da je na snazi odluka UO od 18. jula 2017. godine, koja je donesena po drugi put na ovu temu, a u saglasju sa odlukama Senata UCG, prema kojima se ovaj studijski program može realizovati samo u Podgorici, gdje je i akreditovan", piše u saopštenju.

U prvom saopštenju objavljenom nakon sastanka rečeno je kako Upravni odbor Univerziteta Crne Gore danas nije glasao o upisu nove generacije studenata na Visoku medicinsku školu. Kako je saopšteno,  članovi su razmijenili argumente zbog čega bi VMŠ trebalo da ostane u Beranama, odnosno bude preseljena u Podgoricu, ali nijesu glasali ni za jednu od opcija.

Odbor je potvrdio imenovanje tri nova predstavnika osnivača u tom tijelu, a riječ je o generalnoj sekretarki Vlade Crne Gore, Nataši Pešić, generalnoj direktorici Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete, Muberi Kurpejović, i državnom sekretaru u Ministarstvu javne uprave, Goranu Jovetiću.

U dopuni saopštenja navedeno je da na sjednici UO sa jednim glasom protiv i tri uzdržana (svi iz akademske zajednice), nije prihvaćena ostavka predsjednikatog tog tijela Duška Bjelice.

Članovi UO su, kako je saopšteno, upoznati sa predlogom budžetskog zahtjeva UCG za 2018. godinu koji je uputio rektor.

"Finansijskim planom predviđeno je da UCG prihoduje 31.727.599,88 eura, a da rashodi budu 31.506.139,79 eura. Od prihoda od Budžeta Crne Gore očekuje se iznos od 22.281.259,91 eura. U 2017. godini od Budžeta je dobijen iznos od 17.357.288,10 eura", navedeno je u saopštenju.

Na sjednici UO razmatrana je i Informacija o upisu na studijski program Visoka medicinska škola Medicinskog fakulteta, koju su sačinjavali svi materijali upućeni sa UCG i dobijeni od Vlade, o čemu su detaljno razmijenjena mišljenja i argumentacija za i protiv.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније