Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

08. 10. 2017. 09:24 >> 08:58
7

KASNIĆE LETOVI

Udar ptice "prizemljio" Embraer

Zbog povlačenja aviona tipa Embraer E195, usljed udara ptice u desni motor letjelice, doći će do kašnjenja letova za Ljubljanju, Frankfurt, te večernji let za Beograd, saoptšeno je iz Montenegroerlajnza.

 

Naime, na jučerašnjem letu nacionalnog avioprevoznika, iz Podgorice za Varšavu, tokom slijetanja je došlo do udara ptice u desni motor aviona tipa Embraer E195.

Udar se, pojasnili su u saopštenju, nije osjetio u pilotskoj i putničkoj kabini, a bezbjednost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Avion je rutinski prizemljen, a u toku redovne kontrole letjelice između dva leta, uočeno je mehaničko oštećenje usisnika desnog motora.

Drugih posljedica udara nije bilo.

"Nakon detaljne inspekcije i analize oštećenja, koju je radio Sektor održavanja Montenegroerlajnza u saradnji sa inženjeringom proizvođača aviona (Embraer) odnosno inženjeringom proizvođača motora (General Electric), utvrđeno je da se avion ne može vratiti u saobraćaj dok se ne izvrši strukturalna popravka usisnika motora. U ovom trenutku se ne može precizno odrediti koliko će proces popravke trajati. Zbog neplaniranog povlačenja ovog aviona iz saobraćaja, putnici sa jutarnjeg leta za Beograd i popodnevnog leta za Rim otputovaće sa našim kod šer partnerima, dok će letovi za Ljubljanu, Frankfurt i večernji let za Beograd kasniti zbog preraspodjele saobraćaja", navode iz MA.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније