Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

16. 11. 2017. 19:03 >> 18:37
4

BIVŠA TITOVA

Prodaje se jahta "Jadranka" za 80.000

Zbog stopostotne amortizovanosti i nesposobnosti za plovidbu, jahta "Jadranka", 1977. godine izgrađena u hrvatskom brodogradilištu Kraljevica, biće oglašena za prodaju po početnoj cijeni od 80.000 eura. Ako se tako ne proda, biće ponuđena na tržištu kao otpadna jahta.

Vlada je danas usvojila informaciju o stanju jahte „Jadranka“ koja je za potrebe predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita izgrađena 1977. godine. 

"S obzirom da je ovlašćeni sudski vještak konstatovao da brod nije u plovnom stanju i da nije sposoban za plovidbu; da je životni vijek broda istekao, odnosno da je njegova amortizacija 100 odsto; da je stanje konstruktivnih elemenata loše, a da su propulzioni strojevi van pogona već 5 godina; da bi ulaganja u brod radi izvođenja neophodnih radova i dovođenja u stanje sposobnosti plovidbe premašili njegovu tržišnu vrijednost, kao i da ne bi bilo rentabilno i ekonomski isplativo ulagati u brod imajući u vidu njegov životni vijek, tržišnu vrijednost sličnih brodova, namjenu i dr; kao i imajući u vidu da su propuštanja na nadgrađu velika i da realno postoji opasnost od izbijanja požara na brodu s obzirom da se atmosferske padavine slivaju na električne instalacije i uređaje; Vlada je oglasila brod suvišnim za potrebe državnih organa Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Vlada je zadužila Ministarstvo odbrane da, u skladu sa Zakonom o državnoj imovini, a na osnovu procjene sudskog vještaka, jahtu „Jadranka“ ponudi na prodaju putem javnog oglašavanja po početnoj cijeni od 80.000 eura koliko iznosi procjena vještaka.

"U slučaju neuspješne prodaje jahte „Jadranka“ putem javnog oglašavanja, Ministarstvo odbrane je zaduženo da formira komisiju koja će odrediti vrste metalnih i drugih sirovina koje se mogu dobiti od broda i početne pojedinačne cijene dobijenih metalnih i drugih sirovina, u skladu sa cijenama na tržištu i brod ponuditi na prodaju kao dotrajalu – otpadnu jahtu", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније