Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

23. 01. 2018. 16:16 >> 20:55

PORODICE I PRIJATELJI

Odali počast stradalima u nesreći na Bioču

U pet do 12, dvanaestu godinu zaredom, ispred spomenika stradalim u željezničkoj nesreći na Bioču - muk. Porodice i prijatelji odali su počast poginulim i zapalili svijeće.

"Bez neke patetike od obećanja, priče, ostala su slova na papiru ili u prenešenom dijelu. Svi o nesreći istinu znaju, i svoj sud daju,a za nas mnogo ne haju", kazao je preživjeli putnik Vesko Vlahović.

To tvrde, kažezao je on, jer su se mnogi oglušili o njihove molbe. Ne mire se ni sa sudskim procesom, u kojem je za nesreću osuđen samo mašinovođa Slobodan Drobnjak, na šest godina zatvora.

"Prepušteni smo sami sebi i da rješavamo svoje probleem kako mi znamo i umijemo. Borimo se za pravdu i istinu pokušavajkući preko Tužilaštva da obnovimo sudski proces. Tj da se pravdom istinom nadju oni ljudi koji su odgovorni", naglasio je Goran Vojinović iz NVO voz neprebola 

Počast žrtvama odali su i predstavnici Vlade.

Tragedija na Bioču, u kojoj je 47 osoba poginulo a više od 200 povrijeđeno, dogodila se kada je lokalni elektromotorni voz, koji je saobraćao od Bijelog Polja do Podgorice i Bara, u blizini mjesta Bioče, na izlasku iz tunela, iskliznuo iz šina.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније