Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

09. 03. 2018. 11:14 >> 11:27
1

U SDP-U VJERUJU

Posljednji trzaji Kenana Hrapovića

Potpredsjednik SDP-a Almir Rebronja ocijenio je da svakodnevno obistinjuju izjave da je imenovanje Kenana Hrapovića za ministra zdravlja izrugivanje sa kompletnim sistemom zdravstva, a pogotovo sa crnogorskim ljekarima.

To se, kako kaže Rebronja, potvrđuje i odnosom Hrapovića prema novom rukovodstvu Ljekarske komore Crne Gore.

"Posebno je neprihvatljivo da se zbog 'anonimnih' prijava isfrustriranih i nedobronamjernih pojedinaca, čija je politika poražena na skupštini Ljekarske komore, saslušavaju ljekari koji su poslije 25 godina uspjeli da vrate Komoru ljekarskoj profesiji. Dugo je trajala borba ljekara da po prvi put izaberu rukovodstvo Komore koje nije direktno postavljeno od strane ministra preko delegata koji su kooptirani odlukama direktora zdravstvenih ustanova. Ključnu prepreku u tome je imao upravo aktuelni ministar", podsjeća Rebronja. 

Iz SDP-a smatraju da je bilo za očekivati od Hrapovića da će, kada nije uspio da postavi sebi odane pojedince, posegnuti za novim idejama opstrukcija.

"Svima u Crnoj Gori je jasno ko može biti inspirator anonimne prijave protiv ljekara. Postoji opravdana sumnja da je neodgovorni pojedinac inspirisao svoje istomišljenike iz 'radnog' okruženja u kojem je počeo svoj policijski, izgleda i trajni angažman, da se preko instituta anononimne prijave obračunava sa ljekarima iz ljekarske Komore. Od trenutka objave informacije da SDT poziva ljekare na razgovor, svima u sistemu zdravstva pa i šire je jasno da su ovo posljednji trzaje ministra zdravlja kako bi opstruirao početak rada Ljekarske komore, a možda uz to da dobije i imenovanje ambasadora kao utješnu nagradu za zasluge u kojem je stanju zdravstveni sistem i njegovom nečinjenjem", rekao je Rebronja.

Uvjeren je da ponašanje Hrapovića ne iznenađuje, ali da iznenađuje indolentnost kompletnog sistema i onih koji su ga imenovali na činjenicu da su reforme u zdravstvu potpuno zaustavljene.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније