Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

14. 05. 2018. 13:28 >> 13:18
1

JANOVIĆ OTVORIO

Plužine: Sportski teren u novom ruhu

Plužine su dobile rekonstruisani sportski teren, koji se nalazi neposrednoj blizini osnovne i srednje škole, te vrtića, a investicija je vrijedna gotovo 50.000 eura.

Rekonstruisani sportski poligon otvorio je ministar sporta Nikola Janović, koji je ocijenio da je novo ruho starog sportskog terena u Plužinama odraz kvalitetnog sistemskog rada i društveno odgovornog odnosa Ministarstva sporta i Vlade Crne Gore prema lokalnoj zajednici.

"Ne samo da smo ovom investicijom poboljšali uslove na postojećoj sportskoj infrastrukturi, već smo produžili i vijek trajanja jedinog sportskog terena u Plužinama, koji će djeci, omladini i svim građanima ovog kraja, omogućiti kvalitetniju rekreaciju i još bolje uslove za treninge i sportska takmičenja", rekao je Janović.

On je podsjetio da je Opština Plužine prošle godine kandidovala taj projekat Ministarstvu sporta, koje ga je odmah uvrstilo u listu prioriteta.

"Imali smo u vidu značaj koji rekonstrukcija sportskog terena ima za lokalno stanovništvo, vodeći takođe računa o ravnomjernom regionalnom razvoju, boljoj valorizaciji potencijala sjevera Crne Gore i razvoju sportsko-rekreativnog turizma", rekao je Janović.

Predsjednik Opštine Plužine, Mijuško Bajagić, pojasnio je da je teren bio presvučen asfaltnom podlogom koja nije bila pogodna za sportske aktivnosti učenika i građana, te da se zbog vještačke trave koja je bila postavljena na betonskoj podlozi, usljed padavina, na njoj zadržavala voda.

Ocijenio je da su svi radovi izvršeni stručno i kvalitetno i u skladu sa svim građevinskim standardima, što ne bi bilo moguće bez finansijske podrške Ministarstva sporta.

Ministarstvo sporta uložilo je u rekonstrukciju sportskog terena 49 hiljada eura, dok je Opština Plužine participirala sa 21 hiljadu eura.

Ugovor o sufinansiranju tog projekta potpisali su oktobra prošle godine, ministar Janović i predsjednik Opštine Mijuško Bajagić, kada je Ministarstvo sporta, uz podršku Vlade Crne Gore, krenulo u investicioni ciklus, adaptacije, sanacije i rekonstrukcije postojećih i izgradnje novih sportskih infrastrukturnih objekata u devet crnogorskih, većinom sjevernih, opština. 

Ministar Janović, iskoristio je posjetu Plužinama, da pored otvaranja renoviranog sportskog terena, razgovara sa rukovodstvom opštine o daljem unaprjedjivanju sportske infrastrukture u toj opštini.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније