Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

15. 05. 2018. 16:15 >> 19:44
5

"ČAST I PATRIOTIZAM"

Specijalci proslavili 20 godina od osnivanja

Načela Posebne jedinice policije su čast, poštenje i patriotizam, kazao je komandant PJP Veselin Magočević, na proslavi povodom 20 godina od osnivanja te elitne policijske formacije.

 

Specijalci su izveli taktičko-pokaznu vježbu kojom su demonstrirali svoje vještine.

"U današnjoj pokaznoj vježbi PJP izvedeni su taktika borbe u zatvorenom prostoru, vježba Tima policije na konjima, uspostavljanje javnog reda i mira narušenog u većem obimu, kontrola masovnih okupljanja uz angažovanje službenih konja i pasa i borbenih vozila policije, savladavanje i razoružavanje uz korišćenje znanja borilačkih vještina i rješavanje situacija u putničkom vozilu kad treba presresti, savladati i lišiti slobode lice koje je u bjekstvu, dok je za kraj vježbe upriličen skok padrobranom dva padobranca aerokluba `Špiro Mugoša` koji su razvili crnogorsku zastavu i zastavu PJP", naglasili su iz Uprave policije.

Komandant Posebne jedinice policije Veselin Magovčević osvrnuo se na period kada je osnovana ova jedinica - 1998. godinu, kada je menadžment tadašnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova, uzimajući u obzior aktuleni bezbjednosni momenat, odlučio da je za rješavanje najsloženijih bezbjednosnih situacija sa povećanim rizikom potrebno oformiti efikasne mobilne snage skoncentrisane u jednoj organizacionoj cjelini, odnosno PJP.

"Ta jedinica, čija su načela čast, poštenje i patriotizam, je od momenta osnivanja realizovala svaki zadatak koji je pred nju bio postavljen, a od kojih su mnogi bili visokorizički i složeni. Zato je PJP bila i ostala jedinica kojom se policija ponosi i koja će i dalje izvršavati zadatke kojima će čuvati i braniti mir i bezbjednost domovine i njenih građana", rekao je on.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i vd direktor Uprave policije Vesko Damjanović su komandantu i pripadnicima Posebne jedinice policije čestitali jubilej i pohvalili izuzetnu profesionalnost te jedinice "koja je svoju odgovornost, posvećenost i predanost poslovima i zadacima pokazala u vremenu koje je iza nas".

"Nuhodžić je kazao da je Posebna jedinica policije važan segment Uprave policije i MUP-a i Ministarstvo će, koliko to mogućnosti budu dozvoljavale, i u budućem periodu planirati i opredjeljivati sredstva za poboljšanje uslova u kojima rade pripadnici PJP. VD direktor Damjanović je rekao da vjeruje da će PJP i ubuduće biti na visini svih zadataka koji budu povjeravani ovoj jedinici a koji su od važnosti za kvalitetno i efikasno obavljanje poslova u policijskoj nadležnosti", saopšteno je iz UP.

in Magovčević je u znak zahvalnosti za doprinos radu ove jedinice, uručio plakete ministru Nuhodžiću, vd direktoru Damjanoviću, zamjenici šefa Misije u Ambasadi SAD u Podgorici Džudi Kuo, kao i bivšim komandantima PJP, vd komandantu SAJ-a, komandiru službe zaštite i spašavanja i službenicima PJP koji su u prethodnom periodu postigli izuzetne radne rezultate.

(Foto Uprava policije)

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније