Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

25. 05. 2018. 15:59 >> 16:11

NURKOVIĆ U LAJPCIGU

"Mekim" mjerama protiv saobraćajnih nesreća

Crna Gora, uz podršku Evropske unije, sprovodi paket "mekih" mjera za bezbjednost na putevima, kako bi se smanjio broj smrtonosnih saobraćajnih nesreća za 20 odsto do 2020, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković ma Samitu Međunarodnog transportnog foruma u Lajpcigu.

"Zatvorena ministarska sjednica okupila je predstavnike 59 zemalja članica Međunarodnog transportnog foruma, a glavna tema sjednice bila je razmjena iskustava i najboljih praksi iz oblasti bezbjednosti i sigurnosti u saobraćaju, digitalizaciji, povezanosti i dekarbonizaciji. Predstavnici ITF-a i Latvije kao predsjedavajuće zemlje članice iskoristili su priliku i posebno istakli značaj Povelje kvaliteta kao instrumenta za stvaranje održivog transportnog sistema i načina da se olakša prevoz ljudi i roba kako bi se unaprijedila trgovina i poboljšao privredni razvoj", naglasili su iz Ministarstva saobraćaja.

Nurković je istakao da je Crna Gora potpuno usaglašena s Poveljom kvaliteta, kao ida je napravljen korak naprijed uspostavljanjem Centra za edukaciju u drumskom saobraćaju pri Privrednoj komori Crne Gore, koji je akreditovan od strane IRU akademije. 

"Na polju prirodnih hazarda i klimatskih promjena, ministar je posebno istakao kontinuiranu saradnju Crne Gore sa Svjetskom bankom.
Nakon zatvorene ministarske sjednice uslijedila je i otvorena ministarska sjednica koja se fokusirala na načine kojima možemo transportne sisteme učiniti otpornijim i bezbjednijim u kontekstu terorističkih napada i prirodnih katastrofa. Glavna pitanja u diskusijama su se vezivala za ključne mjere koje se mogu sprovesti kako bi se transportni sistemi što brže oporavili od poremećaja, uključujući pojačanu regionalnu i međunarodnu saradnju", kazali su iz Ministarstva.

Na samitu je potvrđena  i ministarska Deklaracija o bezbjednosti i sigurnosti u saobraćaju.

Ministar Nurković je iskoristio priliku da se na marginama događaja sastane sa svojim kolegama ministrima, uključujući ministra Bosne i Hercegovine. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније