Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

18. 06. 2018. 09:52 >> 10:20

DR GAČEVIĆ PORUČUJE

Ne ispunjavam sve želje pacijentima

Estetska hirurgija uvijek nosi određene rizike, o kojim bi ljekar trebalo da informiše pacijenta, kazao je estetske hirurg dr Milomir Gačević.

On je gostujući u Jutranjem programu TVCG naveo da ima pacijentkinja koje znaju šta žele, ali i onih koje naivno ulaze u intervencije.

„Uvijek može da se izrodi nešto što nije željeno. Bitno je da pacijent zna šta mu dobro donosi estetska intervencija , a šta mu loše može donijeti“, upozorava dr Gačević.

Kaže i da u estetskoj hirurgiji dolazi do promjene materijala, te da se ponovo vraćamo na klasične silikonske implantate.

Kada je riječ o povećanju grudi, on navodi da u Italiji ili Španiji žene se uglavnom odlučuju za uvećanje grudi do broja tri ili tri i po.

„Nekada je to bilo od četvorke do petice, sada se malo ušlo u anatomske strukture, sada više nemamo ekstremne veličine. Ali ovdje u Crnoj Gori smo još uvijek na četvorkama“, kazao je dr Gačević i upozorio da se mora voditi računa o anatomiji svakog pacijenta.

„Djevojke hoće 500 - 600 kubika, ne razmišljaju o opterećenjima koja im može donijeti ta težina“, naveo je doktor.

On je kazao i da ne pristaje da radi iznad onoga što procijeni da je anatomski prikladno za jednu osobu.

„Postoje rizici, implantat je strano tijelo i kako dodaje pacijent mora biti upoznat sa tim... Reakcija na strano tijelo može da se desi“, poručio je dr Gačević.

Jedna od najčešćih estetkih hirurgija, je kako navodi, korekcija grudi, nosa, kao i fejs lifting.

„Fejs lifting je jedna od najkompleksnijih intervencija dobijate osobu do 10 do 15 godina mlađu“, navodi dr Gačević.

Ističe i da žene često donose slike, npr. nosa kakav žele, ali i tu postoji problem. „Možete vi da dobijete takav nos, ali taj nos ne odgovara vašem licu“, kaže dr Gačević.

On je poručio i da treba voditi računa o kvalitetu materijala koji se koristi u estetskoj hirurgiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније